Mam problem iż ręcznie ustawiłem sobie wartość width dla pseudoklasy :after pewnego selektora na 1000px.
W pewnych momentach, element ten wystaje mi poza ekran (przy mniejszej rozdzielczości zwłaszcza). Da się to jakoś przyciąć? albo zrobić tak, aby element nie wystawał poza div który go ogranicza (width:100%)

Myślałem, że uda mi się zmodyfikować atrybut width za pomocą jquery lecz jak się okazuje pseudoklasa :after nie wchodzi w skład DOM i nie może być modyfikowana za pomocą JQuery
Proszę o pomoc

Kod
.box_header { display:block; width:100%; height:52px; background:url(../img/box_header.jpg) center no-repeat; background-position:center; position: relative; z-index: inherit; text-align:center; -webkit-box-shadow: 0px 4px 6px 0px rgba(0, 0, 0, 0.75); -moz-box-shadow: 0px 4px 6px 0px rgba(0, 0, 0, 0.75); box-shadow: 0px 4px 6px 0px rgba(0, 0, 0, 0.75); } .box_header span { display: inline-block; position: relative; z-index:26; color:#fff; font-family: 'corbertregular'; font-weight:bold; font-size:35px; padding:8px 0; margin:0; } .box_header span:before, .box_header span:after { content: ""; position: absolute; height: 25px; border-bottom: 2px solid #cd3163; top: 0; width: 1000px; overflow: hidden; } .box_header span:before { content:" "; right:100%; margin-right: 60px; } .box_header span:after { left: 100%; margin-left: 60px; }