Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS][HTML]Status przycisków w css oraz ich niechciane zachowanie.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Szunaj85
Ostatnio zrobiłem sobie przyciski w css zmieniające swój wygląd w zależności od statusu, czyli neutralny, zaznaczony, wciśnięty (w css hover, active).
Wszystko pięknie działa, ale jest pewien szkopuł. Mianowicie gdy wcisnę przycisk i trzymając go wciśniętego przeciągnę poza jego granice po zwolnieniu myszki pozostaje on cały czas wciśnięty,
aż do momętu wciśnięcia innego przycisku lub kliknięcia gdzieś na stronie.
Moje pytanie... czy jest jakiś sposób, aby można przeciwdziałać takiemu zachowniu się przycisku?
markuz
Nikt normalny nie będzie Ci się na stronie bawił przyciskami biggrin.gif
Jakiej używasz przeglądarki i jakiego elementu bo "przycisk" mi mało mówi wink.gif
Szunaj85
Cytat
Nikt normalny nie będzie Ci się na stronie bawił przyciskami
Tu nie chodzi o to czy ktoś się będzie bawił przyciskami czy nie.
Ja widzę takie zachowanie przycisków bardziej jako błąd i jeśli istnieje taka możliwość chciałbym go usunąć.

Cytat
Jakiej używasz przeglądarki(...)
A ma to jakieś znaczenie? Chcę żeby wyżej wspomniany problem nie pojawiał się na żadnej z topowych przeglądarek.

Cytat
(...)jakiego elementu bo "przycisk" mi mało mówi
Napisz dokładniej co rozumiesz pod pojęciem element, bo nie za bardzo rozumiem.

Mam nadzieję, że ktoś wie jak rozwiązać ten problem.
slash^
Cytat
Tu nie chodzi o to czy ktoś się będzie bawił przyciskami czy nie.
Ja widzę takie zachowanie przycisków bardziej jako błąd i jeśli istnieje taka możliwość chciałbym go usunąć.

W takim razie podaj kod.

Cytat
A ma to jakieś znaczenie? Chcę żeby wyżej wspomniany problem nie pojawiał się na żadnej z topowych przeglądarek.

Starsze IE żyją swoim życiem przy innych ustawieniach css jak color i background :-) i może paru innych...

Cytat
Napisz dokładniej co rozumiesz pod pojęciem element, bo nie za bardzo rozumiem.

Element jezyka html <button> <a> ?

Szunaj85
Cytat
W takim razie podaj kod.

1. <ul>
  2. <li><a href="strona.html"><em><b>Strona główna</b></em></a></li>
  3. <li><a href="podstrona_1.html"><em><b>Podstrona 1</b></em></a></li>
  4. <li><a href="podstrona_2.html"><em><b>Podstrona 2</b></em></a></li>
  5. </ul>

Cytat
Starsze IE żyją swoim życiem przy innych ustawieniach css jak color i background :-) i może paru innych...
Ja to zjawisko zauważyłem na najnowszym Firefox. Myślę jednak, że na innych przeglądarkach też będzie występować i nie myślę tu o starszej wersji Internet Explorer.

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.