mam taki kodzik
<? if($_POST['kod'] ['kwota'] ['user']) { $KWOTA = $_POST['kwota']; $KOD = $_POST['kod']; $USER = $_POST['user']; $handle = fopen("http://proserwer.pl/p_api.php?c=3&i=72122&z=9816741327899623&f=$KWOTA&k=$KOD", 'r'); if(!$status == 'ok'){ echo "Ten kod został już wykorzystany. Jeśli uważasz, że zaszła pomyłka, skontaktuj się z administratorem"; } else { $nick = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE name LIKE '$USER'"); //czy wprowadzony w formularzu użytkownik istnieje { } } else { $userid = $pid $zapytanie = "INSERT INTO codes (`userid`, `user`, `code`, `money`, `expires`, `ip`, `data`) VALUES ('$userid', '$USER', '$KOD', '$KWOTA', '30', '".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."', '".date('d-m-Y H:i:s T')."')"; //utowrzenie rekordu ze wcześniej pobranym id usera, nazwą, kodem, kwotą, ilością dni, ip i datą (główne pole "id" typu AI) $vip = "UPDATE users SET `vipactive`='1' WHERE name LIKE '$user'"; // dalszy ciąg przyznawania VIPa, teraz w tabeli users dodanie wartosci $vipes = $vip; $czas = "UPDATE users SET expires=IF(expires>NOW(),expires,NOW())+INTERVAL 30 DAY"; //wstawienie czasu daty wygaśnięcia VIPa, $czasp = $czas; } if((!$sprawdzenie) && (!$vipes) && (!$czasp)) //sprawdzenie czy rekordy dodane { } else { } } else { } } } ?>
Problem w tym, że po załadowaniu strony nie wyświetla się nic, nawet formularz, który znajduje się przed kodem php.
Na tyle na ile sie orientuję do 15. linijki wszystko jest ok (sprawdzałem dając echo tekst). Coś zepsułem w reszcie kodu. Byłbym wdzięczny, jakby mi ktos pomógł (kilka godzin się z tym męczę)
Większość pól w bazie typu varchar. Jedynie pola id w obu tabelach typu int, oraz pole expires typu date. Reszta pól, bez wzgledu czy to IP, data, czy tekst mają typ varchar.