Rejestracja działa jak należy logowanie tez tylko tu jest problem.
Tutaj mam formularz logowania:
<?php ?> <form method="POST"> <b>Login:</b> <input type="text" name="login"><br> <b>Hasło:</b> <input type="password" name="haslo"><br> <input type="submit" value="Zaloguj" name="loguj"> </form>
Tutaj pod formularzem w tym samym pliku mam skrypt logowania:
<?php function filtruj($zmienna) { // usuwamy spacje, tagi html oraz niebezpieczne znaki } { $login = filtruj($_POST['login']); $haslo = filtruj($_POST['haslo']); $ip = filtruj($_SERVER['REMOTE_ADDR']); // sprawdzamy czy login i hasło są dobre if (mysql_num_rows(mysql_query("SELECT login, haslo FROM uzytkownicy WHERE login = '".$login."' AND haslo = '".md5($haslo)."';")) > 0) { // uaktualniamy date logowania oraz ip mysql_query("UPDATE `uzytkownicy` SET (`logowanie` = '".time().", `ip` = '".$ip."'') WHERE login = '".$login."';"); $_SESSION['zalogowany'] = true; $_SESSION['login'] = $login; // zalogowany } } ?>
wyświetla mi się na stronie formularz logowania jak wpisze złe dane to wyświetla napis "Wpisano złe dane.";
Jak wpiszę poprawnie dane to nie dzieje się nic i miałbym prośbe o wskazówki jak zrobić tak aby po wpisaniu prawidłowych danych formlularz logowania zamieniał się w profil konta użytkownika i pobierał dane z bazy informacje o użytkowniku następnie je wyswietlal w profilu.
Z góry dziękuje i pozdrawiam