Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Kod google analytics na stronę z php
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
skallan
Witam / Dzień dobry,

zakupiłem skrypt oferty pracy 3.0 ,jestem już po instalacji,skrypt działa wszystko jest ok.
Mam jednak problem z wklejeniem googlowskiego kodu.w templatkach mam 2 interesujące pliki :

index.php (w kodzie brak body,head itd)

oraz

index.tpl (w kodzie body,head itd.Próbowałem tu wklejać kod w różnych miejscach ale nic z tego )

Jeśli po prostu wklejam kod ,to strona "znika" , pojawia się biały erkan.

Próbowałem korzystac z podpowiedzi google :

"Utwórz plik PHP o nazwie ?analyticstracking.php? z powyższym kodem i umieść go na wszystkich stronach szablonu w języku PHP. Następnie dodaj do każdej strony szablonu następujący wiersz (bezpośrednio po tagu otwierającym <body>):
<?php include_once("analyticstracking.php") ?>"

nic z tego...

Macie jakieś pomysły ?

z Góry dziękuję.Gdyby to była joomla czy cós podobnego to pewnie bym sobie poradził.Jeszcze jedno,po jakim czasie google reaguje na wklejenie kodu na stronę ?

Pozdrawiam !
adeptofvoltron
wklej w "head" w tagach "script"
nospor
index.tpl to pewnie SMARTY... a jesli tak, to masz zrobic tak:
Kod
{literal}
TU TWOJ KOD od GOOLE
{/literal}
skallan
Witam ponownie,

dziękuję za pomoc-strona się wyświetla - tak z ciekawości,ile się czeka aż google "zauważy" mój kod na stronie ?

Pozdrawiam !
nospor
Jak wstawiles kod google, to z dzien i pewnie juz bedzie w wyszukiwarce. Tylko nie oczekuje ze w pierwszej 10-tce wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.