Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Wyświetlanie zawartości katalogu chronologicznie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Forti
Witam

Tworze sobie strone klanową, tematyczną. Nic dużego, nic skoplikowanego, przy okazji zaczynam uczyć się PHP.
Mam folder w którym będę przechowywać pliki ze skryptem:

Kod
<?php
$diablo_api_url = 'http://eu.battle.net/api/d3/profile/Forti-2790/';
$diablo_json = file_get_contents($diablo_api_url);
$character_info = json_decode($diablo_json);
$paragon_level = $character_info->heroes[0]->paragonLevel;
$class = $character_info->heroes[0]->class;
$h_level = $character_info->paragonLevelHardcore;
$elite = $character_info->kills->elites;
$suma = $paragon_level;
$ssuma = $h_level;
$sssuma = $elite;
$ssssuma = 3750;
$punktacja_totalna = $suma + $ssuma + $sssuma + $ssssuma;
settype($punktacja_totalna, "integer");
?>

Skryptów - plików takich bedzię 50.
Następnie w pliku sklad.php, który wyświetlany jest z pomocą include w index.php mam coś takiego:

Kod
    <div id="pole1"><div><b>nice Score</b></div><div id="p3"><?= $punktacja_totalna ?></div></div>
    <div id="pole1"><div>Battle Tag</div><div id="p1">Forti#2790</div></div>
    <div id="pole1"><div>Paragon Level</div><div id="p3"><?= $paragon_level ?></div></div>
    <div id="pole1"><div>Hardcore plvl</div><div id="p3"><?= $h_level ?></div></div>
    <div id="pole1"><div>Główna klasa</div><div id="p3"><?= $class ?></div></div>
    <div id="pole1"><div>Zabitych Elit</div><div id="p3"><?= $elite ?></div></div>

Następnie przerobię to w taki sposób, że powyższe kody będą w odzielnych plikach (łącznie 50) i chce wyświetlić je na swojej stronie w kolejności chronologicznej wg. rekordu <?= $punktacja_totalna ?>

Mój pomysł to wstawić to jakoś w pętle i wyświetlać gdy jedno większę od kolejnego i tak dalej i tak dalej. Pytanie jak to rozwiązać, bo nie mam kompletnie pomysły na skrypt. Powiedzmy że kod powyżej (dwa łącznie) są w plikach g1.php - g50.php, następnie jest plik sklad.php w którym ma być to wyświetlane chronologicznie.

Sorka że przychodzę do was z taką prostą rzeczą.. minie pewnie sporo czasu zanim sam do tego dojde, a uczę się dopiero od kilku dni.
ostrylg
Musiałbyś przerobić te dane które masz na tablice albo przenieść je do bazy danych i pobierać w formie tablicy albo obiektu.
Forti
czyli muszę poczytać dokładnie na ten temat. Bazy danych jeszcze nie ogarniam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.