Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Cannot Redeclare
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Marcinekk
Witajcie.

Tworzę system dzięki któremu mogę treść stopki umieścić w bazie danych. Większość już zrobiłem, lecz zamiast treści stopki wyświetla mi się błąd :

1. Fatal error: Cannot redeclare db_connect() (previously declared in /usr/home/marcin1465/domains/mar-cinek.ct8.pl/public_html/config.php:11) in /usr/home/marcin1465/domains/mar-cinek.ct8.pl/public_html/config.php on line 15

W ogóle nie rozumiem o co mu chodzi, skoro w podfolderze "admin" jest identycznie i poprawnie działa.

Kod tej funkcji :

1. function db_connect() {
  2.  
  3. mysql_connect(DBHOST, DBUSER, DBPASS) or die('<h2>ERROR</h2> MySQL Server is not responding');
  4.  
  5.  
  6. mysql_select_db(DBNAME) or die('<h2>ERROR</h2> Cannot connect to specified database');
  7. }

Linijka 11 :
  1. mysql_connect(DBHOST, DBUSER, DBPASS) or die('<h2>ERROR</h2> MySQL Server is not responding');

Linijka 15 :
  1. }

Proszę o pomoc, bo po prostu szlag mnie trafia.
Turson
Błąd wyraźnie mówi, że drugi raz tworzysz tę samą funkcję. Jeśli w config.php masz na pewno jedną, to może includjesz jakiś plik, który również masz funkcję db_connect().
Pokaż większy kawałek kodu, a najlepiej całość.
Marcinekk
Okej poradziłem sobie, wystarczyło nie includować configu.
Xart
Tak na marginesie smile.gif
Oferta kodowania stron w PHP twoja a funkcje piszesz na mysql_ biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.