Pisząc formularz typu select zamiast opcji wstawiłem kod php który sprawdza czy inny plik jest dostępny .
Jeśli wartość sprawdzania jest true i plik istnieje to podpina go i wyciąga wartość zmiennej po czym przypisuje ją do opcji formularza select.
Na końcu wstawiłem input typu submit aby wysłać dane formularza getem jednak on się przez ten kod wcześniejszy php nie chce wyświetlić ... jakby go tam nie było...
Próbowałem na różne sposoby ale jestem chyba "za głupi" jeszcze aby to rozwiązać .
Więc proszę was o pomoc jak to zrobić aby ten submit się wyświetlił ?
Być może ja coś pomieszałem lub zrobiłem coś czego się nie da proszę o podpowiedź
Podaje kod
<form method="get" /> <select name="wybierz_styl" /> <option>--Wybierz--</option> <?php if(!include("szablon.php")){ continue; } else{ include("szablon.php"); continue; } if(!include("szablon2.php")){ continue; } else{ include("szablon2.php"); continue; } if(!include("szablon3.php")){ continue; } else{ include("szablon3.php"); continue; } ?> <input type="submit" value="Dalej" /> </form>
A i jeszcze pytanie małe w jaki sposób zrobić aby z oddzielnego pliku php wyciągnąć tylko zmienną ?
Ponieważ jak podepnę cały plik do wyświetli mi jego całą zawartość a ja chciałbym tylko zmienna.
Pozdrawiam