Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP]Problem z niewyświetlającym się input
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
djptk
Witam.

Pisząc formularz typu select zamiast opcji wstawiłem kod php który sprawdza czy inny plik jest dostępny .
Jeśli wartość sprawdzania jest true i plik istnieje to podpina go i wyciąga wartość zmiennej po czym przypisuje ją do opcji formularza select.
Na końcu wstawiłem input typu submit aby wysłać dane formularza getem jednak on się przez ten kod wcześniejszy php nie chce wyświetlić ... jakby go tam nie było...
Próbowałem na różne sposoby ale jestem chyba "za głupi" jeszcze aby to rozwiązać .
Więc proszę was o pomoc jak to zrobić aby ten submit się wyświetlił ?
Być może ja coś pomieszałem lub zrobiłem coś czego się nie da proszę o podpowiedź

Podaje kod

1. <form method="get" />
  2. <select name="wybierz_styl" />
  3. <option>--Wybierz--</option>
  4. <?php
  5. if(!include("szablon.php")){
  6. continue;
  7. } else{
  8. include("szablon.php");
  9. echo '<option>'.$nazwa_szablonu.'</option>';
  10. continue;
  11. }
  12.  
  13. if(!include("szablon2.php")){
  14. continue;
  15. } else{
  16. include("szablon2.php");
  17. echo '<option>'.$nazwa_szablonu.'</option>';
  18. continue;
  19. }
  20.  
  21. if(!include("szablon3.php")){
  22. continue;
  23. } else{
  24. include("szablon3.php");
  25. echo '<option>'.$nazwa_szablonu.'</option>';
  26. continue;
  27. }
  28.  
  29. ?>
  30. <input type="submit" value="Dalej" />
  31. </form>

A i jeszcze pytanie małe w jaki sposób zrobić aby z oddzielnego pliku php wyciągnąć tylko zmienną ?
Ponieważ jak podepnę cały plik do wyświetli mi jego całą zawartość a ja chciałbym tylko zmienna.

Pozdrawiam
-tomm-
obelmij wszytkie option selectem - czyli zamykając znacznik /select pod wszystkimi opcjami

djptk
Dziękuje Ci za odpowiedź wszystko śmiga jak należy teraz małe pytanie które jeszcze zadałem

Cytat(djptk @ 12.05.2014, 22:29:01 ) *
A i jeszcze pytanie małe w jaki sposób zrobić aby z oddzielnego pliku php wyciągnąć tylko zmienną ?
Ponieważ jak podepnę cały plik do wyświetli mi jego całą zawartość a ja chciałbym tylko zmienna.

Pozdrawiam

Turson
a.php
  1. <?php
  2. $a = 'lorem';
  3. $b = 'ipsum';

b.php
  1. include 'a.php';
  2. echo $b;
djptk
Taki sposób znam ale chciałbym aby wyciągnąć tylko zmienna a nie ładować cały plik php .
Np. mam tam troche html i nie chciałbym aby to się ładowało tylko zmienna ;/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.