To ja się podłącze do pytania.
mam sobie plik poczta.php
<?php header('Content-Type: text/html; charset=iso-8859-2'); ?> <link rel="stylesheet" href="colors.css" type="text/css">
<style>
<?php include 'colors.css'; ?>
</style>
<?php
or
die("Could not connect");
or
die("Could not select database");
$query = "SELECT * FROM wiadomosci";
echo "<table cellpadding=\"2\" border=1>"; echo "<TR><TD>" . $row["ID_Message"] . "</TD><TD>" . $row["Nick Name"] .
"</TD><TD>" . $row["E-mail"] .
"</TD><TD>" . $row["Message"] .
"</TD>";
echo "<td><form name='frmDelete' action='usunwpis.php' method='post'><input type='hidden' name='ID_Message' value='{echo ID_Message}'><input type='submit' name='dlteBtn' value='Usun wpis'></form></td><TR>\n";
}
?>
A przycisk dlteBtn prowadzi do usunwpis.php, o ile powyższy kod wyświetla mi wszystkie rekordy obok każdego mam przycisk usuń wpis jednak gdy klikam otrzymuje alert rekord usunięty ale z bazy nie znika żadna linia.
usunwpis.php
<?php
or
die("Could not connect");
or
die("Could not select database");
if(isset($_POST['dlteBtn'])) { mysql_query("DELETE FROM poczta_monipo.wiadomosci WHERE wiadomosci.id ='$_POST[ID_Message]' LIMIT 1"); } //else echo '<a href="?ID_Message='.$id'">Usuń rekord</a>';
//mysql_query($result);
?>
Chodzi mi o to żeby po kliknięciu przycisku, który jest obok rekordu zniknął właśnie ten wpis obok którego był przycisk i żaden inny.
Moge was prosić o pomoc w rozwiązaniu problemu ?
Update: Poszedłem z radą wyrzucania błędu co się wogóle dzieje, poprawiłem linie usuwania na:
mysql_query("DELETE FROM poczta_monipo.wiadomosci WHERE ID_Message ='$_POST[dlteBtn]' LIMIT 1");
Zwraca mi wynik że usunął ale z bazy nadal rekord nie zniknął.