Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Tysiące zapytań i wywalanie serwera ?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
smiady
Witam.

Mam poważny problem z pewnym systemem. Otóż po przenosinach na inny serwer system zaczął się sypać.
Wygląda to tak, że jak pójdzie generowanie raportu i tutaj głównie chodzi o takie co generują się strasznie długo i wykonywane jest tysiące zapytań SQL czasami wyskakuje coś takiego.

Gdy przełączam na inne strony te dziwne nakładające się warningi zostają, a w tle system działa ... (dopiero restart systemu przywraca go do normy)

Ja obstawiam, że problem leży po stronie serwera i przy tysiącach zapytań phpmyadmin uznaje, że to jest atak i blokuje dalsze działania questionmark.gif

Proszę o pomoc smile.gif
nospor
Cytat
Ja obstawiam, że problem leży po stronie serwera i przy tysiącach zapytań phpmyadmin uznaje, że to jest atak i blokuje dalsze działania
PMA nie jest w stanie nic blokowac, gdyz PMA jest zwyklym programem ktory dziala na bazie. Blokowac to ci moze co najwyzej serwer, gdy przekraczasz limit dzialania na bazie, co tez pewnie się dzieje.

Albo wiec zwieksz limity serwera, albo zoptymalizuj raporty, bo tysiące zapytan dla jednego raportu to raczej lekka przesada
smiady
Jakie limity najlepiej znosić questionmark.gif

Czekam na propozycje smile.gif

Ważna sprawa warningi znikają gdy się wyloguje (czyli zrobie session_destroy()) czy to nie jest problem z pamięcią w sesji questionmark.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.