Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [SQL]Tworzenie tabeli różniących się tylko indeksem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
jahonen
Witam!
Chciałbym utworzyć 100 tabeli o jednej nazwie, ale z innym indeksem na końcu (1, 2, 3 ...), które posiadałyby taką samą, określoną zawartość. Ręcznie byłoby to ciężkie dla mnie do wpisania, więc proszę o wskazanie mi kodu, bądź innego rozwiązania, które mi pomoże.
Z góry dziękuje
Crozin
Podstawowym pytaniem będzie tutaj: a po co Ci 100 tabel różniących się jedynie nazwą?
jahonen
Niecne plany biggrin.gif Wpisałem wszystko ręcznie. W Workbench'u szybko leci wink.gif
Turson
Gratulacje za stworzenie ręcznie stu tabel
webmaniak
Cytat(jahonen @ 8.06.2014, 10:41:32 ) *
Witam!
Chciałbym utworzyć 100 tabeli o jednej nazwie, ale z innym indeksem na końcu (1, 2, 3 ...), które posiadałyby taką samą, określoną zawartość. Ręcznie byłoby to ciężkie dla mnie do wpisania, więc proszę o wskazanie mi kodu, bądź innego rozwiązania, które mi pomoże.
Z góry dziękuje

Zobacz na dokumentację:
http://www.w3schools.com/sql/sql_create_table.asp
Pakujesz to do mysql_query - albo czegoś innego - w zależności co używasz, ale w pętli for czy while dopóki nie osiągnie wartosci 100. Cała "trudność" to wpisanie jako nazwy tabela_$zmienna, gdzie $zmienna to iterowana wartość.
mmmmmmm
Przeczytaj to: http://forum.php.pl/index.php?s=&showt...t&p=1109850
webmaniak
Cytat(mmmmmmm @ 9.06.2014, 09:19:49 ) *

Przeczytałem i niestety nie widzę tam odpowiedzi na pytanie autora tematu, która mogłaby mu pomóc lub komuś innemu w przyszłości.
mmmmmmm
Pytanie podstawowe: PO CO?
webmaniak
Cytat(mmmmmmm @ 9.06.2014, 20:15:33 ) *
Pytanie podstawowe: PO CO?

Nie musisz krzyczeć. Autor tematu odpowiedział po co mu to. Skoro nie chciał rozwinąć myśli to zależało mu na pomocy w stworzeniu kodu a nie wykładni nt. czy to ma sens. Tyle w temacie smile.gif
nospor
Cytat
Autor tematu odpowiedział po co mu to

LOL: "Niecne plany" - faktycznie niesamowita odpowiedź wyjaśniająca wszystko...

@webmaniak wiesz ile razy ludzie na forum pytają jak zrobić coś, co jest totalnie bez sensu, a pytają tylko dlatego, że nie pomysleli ze mozna to zrobic inaczej, poprawniej lepiej? Jesli nie wiesz ile razy to ci odpowiadam: WIELE RAZY tongue.gif Dlatego jak widzimy jak ktos pyta jak zrobic cos, co na pierwszy rzut oka jest glupotą, to pytamy "po co?", bo bardzo czesto można to zrobic lepiej i efektywnie i zwiększą korzyścią dla pytającego. I bardzo czesto tak jest, ze potem pytający dziekuje, że naprowadzilismy go na prawidlowy tor. Byc moze tak jest i w tym przypadku, byc moze nie. Niestety tego nie wiemy, bo autor nie udzielil odpowiedzi na proste pytanie "po co"
Crozin
@webmaniak i @nospor (żebyś sobie na przyszłość czasu zaoszczędził) - What's the XY problem wink.gif
@jahonen: Również sprawdź sobie powyższy link.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.