Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML]Prosty problem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Aqsion
Siemka. Mam mały problem. Wiem, że rozwiazanie jest proste ale nie jestem w stanie sobie poradzić. Szukałem odpowiedzi na forach, ale zmiany kodu nie zmieniały nic oprócz tworzenia nowych błędów.
  1.  
  2. $monety = protect($_POST['dodaj_monety']);
  3.  
  4. $zapytanie1 = mysql_query("SELECT `monety` FROM `uzytkownicy` WHERE id=$id") or die(mysql_error());
  5. $aktualizacja = mysql_query("UPDATE `uzytkownicy` SET `monety`=(`$zapytanie1`+$monety) WHERE id=$id") or die(mysql_error());

1. Wybiera aktualną wartość monet z bazy dla gracza o danym id.
2. Aktualizuje obecną wartość monet + dodaje to co gracz wpisał w pole.

Wiem, że struktura ma jakies błedy oraz ze wartość zapytanie1 sie nie zgadza ale jak to naprawić to nie mam pojęcia.
usb2.0
zamiast jechac do bazy odrazu wyswietl sobie echo $zapytanie1, do ktorego masz watpliwosci, to samo z drugim,
jak nie bedziesz dalej wiedzial wklej sobie do sql w phpmyadmin i sproboj wykonac, to rzuci bledami
johny_s
to coś słabo szukałeś skoro nie znalazłes nic na temat mysql_query i tego co ona zwraca
wyświetl sobie co masz w $zapytanie1 bo na pewno nie to czego oczekujesz
Kshyhoo
Witamy na Forum. Zapoznaj się z pierwszą linijką mojej sygnatury i dostosuj się do zaleceń.
Aqsion
Juz tam robilem i mimo robienia tak jak pisza to nic nie pomagało, albo tworzyło nowy error.
Kshyhoo
Nie pomaga pierwsza linijka, to może ostatnia pomoże?
Aqsion
Pfff... spytam na innym forum.
Turson
Zacytuję odpowiedź, którą (może) pominąłeś
Cytat(johny_s @ 10.06.2014, 16:20:54 ) *
to coś słabo szukałeś skoro nie znalazłes nic na temat mysql_query i tego co ona zwraca

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.