Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][AJAX]Odczyt ilości pól o tej samej nazwie (nazwa[])
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Blackhole
Cześć.
Mam formularz, w którym chcę dodać możliwość dokładania kolejnych wierszy. Zrobiłem sobie link, który wywołuje funkcję js_add_row. Potrzebuję, by pierwszy element nowego wiersza miał zawsze nadawane ID z kolejnym numerem. Nie działa mi jednak nadawanie tego numeru. Zawsze dodawany jest element o ID="row1". Proszę więc o podpowiedź w tej kwestii.
Funkcja wygląda tak:
  1. function js_add_row() {
  2. var ln = '<tr><td class="r"><input id="row'+($("[name=row]").length+1)+'" name="row[]" type="text" size="18" maxlength="50"/></td><td class="r"><textarea style="width: 230px" name="row_about[]" maxlength="300"></textarea></td><td class="r"><textarea style="width: 210px" name="row_keywords[]" maxlength="300"></textarea><td></td>\n';
  3. $("#table").html($("#table").html() + ln);
  4. }
Z góry dziękuję.
nospor
name=row
Przeciez nigdzie nie masz inputow z name=row wiec length zawsze zwraca 0..... 0+1= ?
YourFrog
JQuery
size - manual
  1. $(document).ready(function(){
  2. alert( $('input=[name="row[]"]').length ); //Nie bijcie przyznaje się do użycia size() ;p
  3. });

Ale i tak wolałbym obiekt który sam tym zarządza zamiast się na coś takiego łasić ;p
Blackhole
Mam input z name=row[]. Czyli $("name=row") ich nie uwzględnia? Jak to więc poprawić?

Dzięki, YourFrog. Działa smile.gif
nospor
row
row[]
znajdz 10 roznic

row
row2
znajdz 10 roznic

Naprawde samemu nie widzisz roznicy w tych nazwach?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.