Stworzyłem krótki, prosty skrypt na pobieranie danych z bazy A i po spełnieniu warunku, na wypełnianie danych komórek w bazie B podaną wartością. O to mój 'amatorski' skrypt:
//================================================================================
=======// //Połączenia z bazami //================================================================================
=======// $query3 = mysql_query("SELECT * FROM poladod WHERE `fid` = BINARY '". $rekords1['nick'] ."'", $baza2); { if ($rekords['nick'] == $rekordf['fid']) //Sprawdzanie czy user istnieje w bazie1(tabela kontav -> kolumna nick) oraz w bazie2 (tabela poladod -> kolumna fid) { $addvip = mysql_query("UPDATE users SET `grupa` = '11' WHERE `uid` = ". $rekordsid['ufid'] ."", $baza2); } }
Skrypt działa ale nie wstawia wartości przy kilku userach w bazie B, lecz tylko przy jednym. Na moje oko wina leży po stronie braku pętli lecz nie wiem co zrobić, gdy w skrypcie powinny być razem 3 pętle. Tak więc zwracam się do fachowców o pomoc.