Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][MySQL][PHP]strona do obsługi tematów
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
PanMateuz
Witam, jestem nowy na forum smile.gif
Potrzebuję wykonać stronę do zarządzania tematami prac, ma to wyglądać tak że na stronie głównej ma znajdować się panel rejestracji/logowania, po zalogowaniu się jako admin musi być opcja dodawania tematów (najlepiej podzielonych na kierunki), edycja istniejących i ich usuwanie, musi też być opcja zmiany danemu użytkownikowi tematu.
Użytkownik tworzy konto, przegląda tematy i rezerwuję jeden który w tym momencie przestaje być dostępny dla innych. Admin musi to jakoś potwierdzać.

Jestem zielony w takich rzeczach, zrobiłem jakiś video kurs php i mySQL na necie nie było tam nic o uprawnieniach które muszę ogarnąć, szukałem czytałem ale miesza mi się to... da się w ogóle coś takiego stworzyć za pomocą php?

Bardzo proszę o jakąkolwiek pomoc smile.gif dzięki z góry smile.gif
ZaXaZ
poczytaj o sesjach,
reszta na zasadzie kolumny w bazie `active` dzieki ktorej pobierzesz tylko rekordy ktore active=1. (0 jak nieaktywne).
kosmos
Tak jak napisał mój poprzednik. Musisz w tabeli user założyć sobie dodatkowe pole np. role. Zwykły użytkownik będzie miał swoją rolę, admin swoją. Później praktycznie cały czas posiłkujesz się tym polem we wszystich funkcjonalnościach strony. Infrmację o roli przechowujesz w sesji <-- sprawę uprawnień masz rozwiązaną.

Jak czegoś nie wiesz - pytaj.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.