Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Podłoga w pomieszczeniu
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
TheMatixPL
Na wstępie chcę przeprosić, że pisze tutaj, ale nigdzie indziej nie dostałem odpowiedzi.

Otóż ostatnio wysprzątałem stare pomieszczenie na podwórku i chciałbym doprowadzić je do przyzwoitego stanu.
Niestety w pomieszczeniu nie ma normalnej podłogi. jest bardzo nierówna betonowa podłoga, która nie pozwala na zmianę pomieszczenia.

Moje pytanie jest takie: Czym mogę wyrównać tą podłogę ? Zalać ją betonem? proszę o odpowiedzi.

PS. pomieszczenie ma ok 60 - 70 m2
ohm
Jak masz kasę, to wylewką samopoziomującą
http://www.budujemydom.pl/budowa-krok-po-k...j-krok-po-kroku
TheMatixPL
z tym, że u mnie podłoga jest BARDZO nie równa
markuz
Większe wypełnienia wypełniasz gruzem (tylko takim z którym beton się "zwiąże") a potem dopiero zalewasz.
TheMatixPL
dzięki. wiem już trochę więcej smile.gif
Pyton_000
Taniej wyjdzie nająć programistę studenta wink.gif (joke)
r4xz
Cytat(Pyton_000 @ 6.08.2014, 13:33:36 ) *
Taniej wyjdzie nająć programistę studenta wink.gif (joke)

Ale nająć do noszenia gruzu czy zalania go? graduated.gif
Turson
Cytat(r4xz @ 6.08.2014, 14:59:52 ) *
Ale nająć do noszenia gruzu czy zalania go? graduated.gif

Bo programista mysli tak
while(małoGruzu){
róbDalej()
}
i nie potrzebuje break wczesniej biggrin.gif
Pyton_000
Zalać to on może się sam... haha.gif
Wazniak96
Jeśli podłoże, które jest kruszy się i pęka powodując dalsze zapadlośka to radzę Ci ją całkowicie zbić.. Ogólnie jest do najlepsze rozwiązanie z powodu tego, że robisz sobie poziom na odpowiedniej wysokości i masz pewność, że będzie trzymać (jeśli dasz odpowiedni cement, grubość etp
).

Ogólnie zależy też dużo od tego do czego te pomieszczenie będziesz używać. Jeśli jako garaż to lej te 10 cm minimum i zatop dodatkowo siatkę. Pamiętaj też o spadzie smile.gif

To nic tylko życzyć milej pracy. Ostatnio zalewłem posadzkę właśnie w takim ukropie także jeśli rano zaczniesz to wieczorem czeka Cię zacieranie. ;D
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.