Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: scaner portow
Forum PHP.pl > Forum > PHP
adisan1
witam serdecznie wszystkich moj problem to ze chce zrobic scaner portow ktory bedzie mi wyswietlal wynik scanowania na na stronce np:
port 2113 (mds) UP
poort 2811(gsiftp) Up
itd.
jak narazie znalazlem tylko jeden scaner ktory radzi sobie z firewall-ami tzn potrafi odpowiedziec czy dany port jest filtrowany = down czy otwarty = UP, (scaner od mapcenter) http://mapcenter.lip.pt/
smile.gif pozdrawiam wszystkich bede wdzieczny za jaka kolwiek podpowiedz smile.gif
serdecznie pozdrawiam
scanner
Pisze się "skaner".
Zainteresuj się może aplikacja nMap ?
adisan1
niestety namp nie podola temu pomimo duzych mozliwosci. firewalle blokuja wszelkie zapytania w momecie wykonywania skanowania smile.gif nmap zawiesza sie sad.gif dla przykladu podma adres 148.6.8.100 to nie sa zwykle maszyny dlatego jest taki problem ;/, jezeli ma ktos jeszcze jakies pomysly to prosze podziel sie nimi z gory dziekuje

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
smile.gif ten skanerek w php jest fajny tylko ma jedna wade scanowanie 2 portow trwa 60sec ;/ a ja mam do przescanowania 40 portow, moze ktos ma pomysl jak przerobic to by dzialalo szybciej
http://strefaphp.net/index.php?page=artykuly&what=view&id=41 ... skanowanie 40 portow trwalo umnie okolo 30 min testowany na tym adresie 148.6.8.100(grid100.kfki.hu budapest) EGEE CE - bardzo szybka maszyna smile.gif
Vengeance
w tym skrypcie z mojej strony (ten link podany) moze zmien

$fp = fsockopen($host, $i);

na np.

$fp = fsockopen($host, $i, $errno, $errstr, 2);
orson
witam ...

i myslisz ze jak firewall wykrywa profesjonalny skaner portow to twoj napisany w php ci pomoze ... boshe ... ludzie opanujcie sie ... php to jest jezyk skryptowy do generowanie dynamicznych stron www ... a nie do skanowania sieci, sterowania dzwiekiem w win czy do kontroli drukarki ... od tego sa lepsze bo dedykowane zeczy ...

pozdrawiam
adisan1
dzieki za pomoc byc moze kolega ma racje php to wspanialy jezyk ale nie nadaje sie do wszystkiego, mam taki scanerek napisany specjalnie pod maszyny gridowe ale nie moge poradzic sobie z tym by go odpalic pod php, programik jest czescia oprogramowania do monitoringu gridow, skanerek skanuje wszystkie maszyny na swiecie, moj problem polegal na tym ze owsem potrafie odpalic go w php ale jak zaladuje demona od tego softu, i dlatego chcialem znalesc jakas alternatywe, jezeli ktos ma ochote powalczyc z tym tcpscan to podesle na emaila smile.gif
pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.