Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: popup z submitem
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
tsharek
Witam.

Mam stronkę z formularzem. Chcę umieścić na niej LINKA takiego że po kliknięciu na niego pojawi się nowe okno (najlepiej popup- windows.open), do którego mają być przysłane dane z formularza.

Znalazłem coś takiego:
  1. <a href="#" onclick="document.forms.f.submit();" target="_blank">popup</a>

ale potrzebuję aby nowe okienko było zdefiniowane inaczej niż w polu action w formularzu (action jest np. na stronę main.php, a popup ma się otwierać z linka popup.php)

Z góry dzięki za odpowiedź

Pozdrawiam
Tsharek
revyag
A może dodaj po prostu drugą instrukcję do tego linka.
  1. <a href="#" onclick="document.forms.f.submit();window.open(...);" target="_blank">popup</a>
tsharek
Witam,

Niestety Twój sposób nie działa (próbowałem już tak) - owszem okienko się otwiera ale dane z formularza nie są tam przesyłane (są przesyłane do "action"a).

Pozdrawiam
Tsharek
revyag
Przkazuj te zmienne z poziomu javascript. W nowym oknie odwołuj się to pól formularza tak:
Kod
window.opener.document.nazwa_formularza.pole_formularza.value
tsharek
Dzięki:)
skorzystam:)
Tylko tera muszę se przygotować skrypckik w jsie który napoczątek sprawdzi mi jakie wartości są w formularzu i poprzez document.location stworzyć tego odpowiedni url.
A wszystko po to żeby były "inteligentne popupy" (nie blokowane przez blokery).

Dzięki za pomoc

Pozdrawiam
Tsharek

-------------
edit:
jak dostać się z poziomu jsa do komórki w formularzu która jest tablicą (dodatkowo checkboxów)
  1. <input type="checkbox" name="arr[1234]" value="1" />
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.