Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Działająca sesja na dwóch róznych podstronach
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
wbeatn
Witam.
Dostałem do modyfikacji pewną stronę. Wszystko co zostało mi zlecone w głównej mierze jest skończone. Ale strona operuje na sesjach i chciałbym zrobić jedną rzecz.

Mianowicie strona jest na domenie jakasdomena.pl, panel administracyjny pod jakasdomena.pl/folder/.
Gdy zaloguje się na podstronie panelu adminisracyjnego wszystko leci na sesji ... i teraz chcę, aby po zalogowaniu się i operowaniu w panelu administracyjnym, po przejsciu na adres jakasdomena.pl sesja wciaz byla aktywna tak, aby po dodaniu do kodu strony spod tej glownej domeny

1. <?php
  2. if(isset($_SESSION['nazwa_sesji_z_PA'])) {
  3. echo ' zalogowany admin';
  4. }
  5. ?>

w efekcie pojawił się w danym miejscu ten napis.

W tym momencie oczywiście się nie pojawia, a ja kompletnie nie wiem czy da się, a jak się da, to jak to zrobić, aby działało.
Po prostu chcę aby po zalogowaniu się w panelu administratora, na głównej stronie także były przyciski z możliwościami ingerencji zalogowanego admina w treść strony (głównie usuwanie zawartości np. komentarza).
golabow
Może dodaj na początku skryptu session_start():
  1. <?php
  2.  
  3. if(isset($_SESSION['nazwa_sesji_z_PA'])) {
  4. echo ' zalogowany admin';
  5. }
  6.  
  7. ?>
wbeatn
Niestety pojawia się błąd informujący, że sesja została już odpalona. Wskazuje miejsce odpalenia sesji w obszarze <head> gdzie używam

1. <?php if(isset($_GET['nazwa']) and $_GET['nazwa'] == "podstrona") { ?>

Jeśli przed ten kod wrzucam...

... to tym razem błąd wskazuje na to miejsce.

miki22
Cytat(wbeatn @ 14.09.2014, 18:29:47 ) *
Niestety pojawia się błąd informujący, że sesja została już odpalona. Wskazuje miejsce odpalenia sesji w obszarze <head> gdzie używam

Odpalenie sesji wysyła cookies i dlatego musi być robione PRZED tym jak cokolwiek zostało wysłane do przeglądarki. Inaczej mówiąc musi być umieszczone przed HTML. Nie może być instrukcja session_start() w HEAD'zie. Musi być przed nim.
wbeatn
Cytat(miki22 @ 14.09.2014, 18:48:43 ) *
Odpalenie sesji wysyła cookies i dlatego musi być robione PRZED tym jak cokolwiek zostało wysłane do przeglądarki. Inaczej mówiąc musi być umieszczone przed HTML. Nie może być instrukcja session_start() w HEAD'zie. Musi być przed nim.

No tak. Indeed funguje. Dziękuję.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.