KrZych0o
26.09.2014, 08:50:38
Cześć,
Klient w swoim serwisie chce wprowadzić możliwość podania numeru konta bankowego oraz jego weryfikacji. Są jakieś gotowe rozwiązania np coś jak dotpay że przekieruje go w system płatności, wykona przelew na symboliczną złotówkę i odpowiednio dany serwis zwróci mi numer konta bankowego danego użytkownika ? Macie jakieś pomysły jak to rozwiązać ?
Tu raczej do banku byś musiał uderzyć o jakieś api tego typu...
Generalnie ja bym sprawdzał stan konta - dane użytkownika / czy tytuł przelewu z tym który sam wygenerujesz, jeśli taki nadejdzie to znaczy że to konto użytkownika.
KrZych0o
26.09.2014, 09:04:02
chcę to zautomatyzować.. Każdy użytkownik ma konto w innym banku także dobrze by było jak po wpisaniu numeru mógłby kliknąć weryfikuj a następnie po wylądowaniu po stronie payu mógł wybrać odpowiedni bank, zrobić przelew i wrócić do serwisu. Payu w tle zwróciłoby nam ten numer i w taki sposób odbyłaby się weryfikacja.
No to skoro wiesz jak wykorzystać do tego payU ( dobry wybór dla polskich klientów ) to po co ten temat?
KrZych0o
26.09.2014, 09:16:04
To jest tylko przykład. Na stronie Payu nie znalazłem informacji na ten temat
ziolo
26.09.2014, 09:30:33
Żadne systemy płatności Ci nie podadzą numerów kont/kart konsumenta.
To się odbywa tak, że to Ty wysyłasz mikropłatności na podany numer konta i weryfikujesz prosząc klienta o podanie kwoty.
https://docs.balancedpayments.com/1.1/api/b...nt-verificationTu jest jakieś pierwsze z brzegu API z google.
solificati
26.09.2014, 11:10:44
Nie ma sposobu na coś takiego. Możesz próbować poprzez wysyłanie przelewów, ale szybko otrzymasz telefon z kiru, knfu czy co tam jeszcze mają.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.