Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Bootstrap czy Foundation
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
peterlan
Witam,
dzis moje pytanie dotyczy wyboru framework-u, tak jak w temacie.
Bootsrap czy Foundation, a moze znacie lepsze rozwiazania.

Do tej pory przygotowywalem projekty od 'zera' jednak coraz czesciej zauwazam, ze wykorzystanie tych frameworkow moze zaoszczedzic mi sporo czasu.

Chcialbym poznac wasze zdanie, z ktorego najczesciej korzystacie? czy ma sens korzystania z tego rodzaju pomocy? i co sadzicie o przyszlosci takich rozwiazan w kontekscie responsywnosci stron.
Daimos
Przerzuciłem się z bootstrapa na foundation, zanim wyszedł bootstrap 3. Ze względu na nowszy design i więcej możliwości. Wróciłem do bootstrapa po wypuszczeniu 3ki, ze względu na to, że wyrównali poziom, mają większą społeczność i łatwiej mi oddać komuś do wykończenia stronę, ponieważ (przynajmniej mi się tak zdarza) boostrapa zna dużo więcej developerów niż foundation.
Czy znamy lepsze? Zależy do czego. Często się zdarza, że potrzebny mi sam szkielet i przy okazji drupala poznałem ZEN, przyjemna sprawa:
http://zengrids.com/
Do tego fontawesome, albo glyph.

Dobrze znać jedno i drugie, do tego zen (przy gotowych cmsach, niesposób się o to nie otrzeć) i dopierać w zależności od potrzeb
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.