mam taki o to problem chciałbym rozbudować sobie skrpt ze strony appelsiini.net/projects/chained
Jak to przekształcić aby zapytania były z bazy?? o ile pierwszy i drugi select potrafię zrobić to 3 mi nie wychdzi ...
Mój przerobiony skrypt
<select id="mark" name="mark"> <option value="">--</option> <?php <?php }?> </select> <select id="series" name="series"> <option value="">--</option> <?php $PokazPozycje1 = mysql_query("SELECT DISTINCT Model, Marka FROM Samochody WHERE Rodzaj = 'Osobowe';"); <?php }?> </select> <select id="model" name="model"> <option value="">--</option> <!-- Jak dalej to napisać aby wybierać teraz model bo np. każda marka ma sedan lub kombi lub inny?? ale żeby to było zależne od $PokazPozycjeTable1['Model'] --> </select> <select id="engine" name="engine"> <option value="">--</option> <!-- Jak dalej to napisać aby wybierać teraz rok w zależności jeżeli wszystko jest wybrane z powyższych - jak przekazać do selecta pola Model / Marka / Rodzaj --> </select> <script charset=utf-8> $(function(){ $("#series").chained("#mark"); $("#model").chained("#series"); $("#engine").chained("#series, #model"); }); </script>