http://timschlechter.github.io/bootstrap-tagsinput/examples/
gdzie dokładnie chodzi mi o Objects as tags
Nie znam się na jQuery, a dokumentacja nie jest dla mnie na tyle jasna bym sobie z tym poradził. Zwięźle, chcę określić jak mam użyć skryptu.
<script> var cities = new Bloodhound({ datumTokenizer: Bloodhound.tokenizers.obj.whitespace('text'), queryTokenizer: Bloodhound.tokenizers.whitespace, prefetch: 'assets/cities.json' }); cities.initialize(); var elt = $('input'); elt.tagsinput({ itemValue: 'value', itemText: 'text', typeaheadjs: { name: 'cities', displayKey: 'text', source: cities.ttAdapter() } }); elt.tagsinput('add', { "value": 1 , "text": "Amsterdam" }); </script>
Jakoś sobie poradziłem, jednakże mam kod:
var cities = new Bloodhound({ datumTokenizer: Bloodhound.tokenizers.obj.whitespace('text'), queryTokenizer: Bloodhound.tokenizers.whitespace, prefetch: 'assets/cities.json' }); cities.initialize();
Gdzie prefetch: 'assets/cities.json' odwołuje się do pliku assets/cities.json o takiej zawartości:
[ { "value": 1 , "text": "Amsterdam" , "continent": "Europe" }, { "value": 2 , "text": "London" , "continent": "Europe" }, { "value": 3 , "text": "Paris" , "continent": "Europe" }, { "value": 4 , "text": "Washington" , "continent": "America" }, { "value": 15, "text": "Kinshasa" , "continent": "Africa" } ]
Jak zmodyfikować prefetch: 'assets/cities.json' by nie ściągał z pliku assets/cities.json tej tablicy, tylko była ona tam wypisana? Chcę tam pętlą w PHP dodawać wartości bez konieczności tworzenia nowego pliku