Czy może ktoś polecić jakąś darmową usługę, w której mógłbym utrzymać pocztę we własnej domenie? Aktualnie korzystam jeszcze z outlooka lecz nie mogę dodawać już nowych skrzynek, tylko utrzymuję wcześniej stworzone.
Pyton_000
23.10.2014, 18:23:10
Ja też mam na outlook jedną skrzynkę, ale postanowiłem przenieść sie na własny VPS. Może nie jest to super rozwiązanie, ale zawsze można sobie pocztę przekierować gdzie się chce.
pitu
23.10.2014, 18:30:38
Posiadam serwer dedykowany lecz wolałbym trzymać pocztę gdzieś na zewnątrz. Była jakaś usługa ze wschodu (Rosja) oferująca darmową pocztę we własnej domenie lecz nie pamiętam nazwy.
Posiadam serwer dedykowany lecz wolałbym trzymać pocztę gdzieś na zewnątrz. Była jakaś usługa ze wschodu (Rosja) oferująca darmową pocztę we własnej domenie lecz nie pamiętam nazwy.
uważałbym z rosyjskimi usługami teraz bo od 1 stycznia rosja zamyka się na światowy internet i zachód może w odpowiedzi zablokować całkowicie ichniejsze usługi, tak politycznie trochę ale w końcu mamy wojnę.
!*!
24.10.2014, 11:40:29
Cytat(pitu @ 23.10.2014, 19:30:38 )
Posiadam serwer dedykowany lecz wolałbym trzymać pocztę gdzieś na zewnątrz.
Czemu ktoś kto ma własny serwer, chce trzymać pocztę u innego operatora? Jaki jest tego cel? Tym bardziej przenieść to do Rosji...
pitu
24.10.2014, 11:51:12
Serwer mam pod różnego rodzaju eksperymenty, często na nim coś zmieniam. Nie służy on do utrzymywania jakiś usług. Więc szukam czegoś co zapewni stabilność. Co do przeniesienia do Rosji. Wspomniałem o usłudze w Rosji, lecz w dzisiejszych czasach nie widzę różnicy w trzymaniu poczty w Rosji zamiast np. w USA.
viking
24.10.2014, 13:05:06
Akurat różne dedyki i vpsy przerabiałem ale nigdy nie decydowałem się na stawianie poczty na tym samym serwerze. To chyba najcięższy temat. I łatwo zarobić bana przy nieumyślnym rozsyłaniu spamu. Niektóre firmy hostingowe w Polsce oferują tylko samą usługę email. Dobre jako alternatywa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.