Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] array_multisort
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
shpaque
Witam, mam takowe pytanie - otóż posiadam dane w pliku, gdzie linijka = rekord (jak to zwykle bywa), a rekord podzielony jest na kilkadziesiąt zmiennych (w tym stringi - ale to nie ważne). Problem mam z multisortem, który nie działa.
dodam tylko, że chcę posortować rekordy wg zmiennej $scores, która przyjmuje wartości liczbowe.

1. array_multisort ($logtimes, $firmas, $photos, $folders, $emails, $wwws, $phones, $phone2s, $nips, $krajes, $zpolskis, $dopolskis, $Ds, $Cs, $Ls, $Fs, $Es, $Ks, $Ws, $Os, $Rs, $Bs, $Gs, $Ss, $Ts, $Ns, $Ps, $Zs, $advertisings, $scores, SORT_ASC);
nospor
http://pl1.php.net/array_multisort
Z pierwszego przykladu w manualu widac wyraźnie, że to pierwsza tablica określa sortowanie a nie ostatnia (a konkretnie sortowanie idzie od lewa do prawa, jak wszedzie). Zacznij w koncu czytac co masz napisane.
shpaque
tego nie wiedziałem, może nie doczytałem - to jak mogę posortować względem ostatniej? przecież nie poprzestawiam kolejności - to może inaczej - co mogę zrobić żeby posortować wyniki względem ostatniej zmiennej?
shpaque
@edit - a jednak - tego nie wiedziałem, że nie muszę mieć identycznej kolejności jaka jest w pliku - super to działa!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.