Ponizszy kod przedstawia pierwsza czesc formularza, ktora udalo mi sie napisac. W odpowiednich tablicach znajduja sie poszczegolne dane. Tworzone jest rowniez dla kazdego indeksu tablicy pole checkbox, ktore sluzy, do zaznaczania danego poziomu. Najbardziej zalezy mi na danych z tablicy tytul i dlatego pola w checkboxie tak sie nazywaja. Nie wiem, teraz tylko w jaki najprostszy sposob mozna przeslac te dane - w momencie wcisniecia przycisku submit. Chcialbym by wygladalo to tak, by maksymalnie bylo mozna zaznaczyc co najwyzej 5 pol checkbox, i te dane bylyby wysylane.
Czy moglby mi ktos podpowiedziec/pomoc w realizacji tej operacji. Nie wiem naprawde jak przeprowadzic. Sensowne byloby dzialanie za pomoca instrukcji if, jesli pola sa niezaznacozne pokazuje formularz jesli zostaly zaznaczone pokazuje dane tylko i wylacznie z zaznaczonych pol, a nastepnie je wysyla na dany adres (to ostatnie wiem, jak zrobic). Problem polega tylko i wylacznie na przekazaniu tych 5 lub mniej wartosci i ich wyslaniu.
<?php
$
print '<FORM ACTION=\"17skrypt.php\" METHOD=POST>'; echo \"<TD><b>Lp.</b></TD><TD><b>$artykul[0]</b></TD><TD><b>$tytul[0]</b></TD><TD><b>$numer[0]</b> </TD><TD><b>$url[0]</b></TD>\";
for ($i=1; $i<sizeof($artykul);$i++)
echo \"<TD><INPUT TYPE=\"checkbox\" NAME=\"$title[$i]\" VALUE=\"$tytul[$i]\"></TD>\"; echo \"<TD>$i</TD><TD>$artykul[$i]</TD><TD>$tytul[$i]</TD><TD>$numer[$i]</TD> <TD><A HREF=\"$url[$i]\">$url[$i]</A></TD>\";
}
print('<P><INPUT TYPE=\"submit\" VALUE=\"Wyslij\">');
?>