Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL] Błąd 2002 i 2003.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kondzik
Witam,

Mam problem z MySQL'em, przez dwa miesiące wszystko ładnie działało a dzisiaj podczas próby logowania dostaję błąd 2002 w phpmyadmin natomiast w konsoli błąd 2003, mam wersję MySQL'a 5.6 pod Windows 7. Sprawdzałem w panelu sterowania i nie ma go w Usługach. Czy ktoś wie co się dzieje i jak to naprawić?

Pozdrawiam
trueblue
Zmieniałeś system?
kondzik
Z tym błędem sobie poradziłem, serwer się uruchomił, ale teraz nie mogę wyswietlić tabel dostaję błąd 1146 " Table 'nazwa tabeli' doesn't exist".

HELP ME biggrin.gif

nie nie nic nie zmieniałem, serwer rano działał a wieczorem kiedy uruchomiłem kompa już nie.
trueblue
Gdzie konkretnie dostajesz ten błąd?

Zatrzymaj usługi, wejdź do katalogu MySQL (do /data), wyrzuć: ib_logfile0, ib_logfile1, ibdata1 i wystartuj usługi.

P.S. Zrób kopię tych plików na wszelki wypadek.
kondzik
Zrobiłem tak jak mówiłeś jednak nadal to samo.

Loguję się w php admin, otwieram moją bazę, widzę tabelę jednak przy próbie "podejrzenia" tabeli dostaję ten błąd. Mam dostęp jedynie do jednej z pięciu tabel...

A gdzie MySQL przechowuje bazy danych?
redeemer
Sprawdź poleceniem mysqlcheck.
kondzik
Dostałem coś takiego:

http://pokazywarka.pl/hzfju0/

Możesz coś po tym stwierdzić?
redeemer
To jest help. Zobacz tam sobie "Usage: ".
kondzik
Problem nadal nierozwiązany :/ czy ktoś wie w jaki sposób można się dostać do plików sql bazy? czy można jeszcze jakoś skopiować bazę?
redeemer
helpa wstawiłeś na pokazywarke, ale wynik mysqlcheck już nie (no chyba, że nie udało Ci się tego odpalić) thumbsdownsmileyanim.gif

Co do plików, to ścieżkę znajdziesz w pliku konfiguracyjnym bazy (datadir=...). Nie wiem gdzie on jest na windowsie, więc sobie wygooglaj.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.