Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS] Szerokość obrazka 100%-padding
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
muumiin
Mam w divie padding: 0 30px; (potrzebuję, żeby było miejsce na przyciski). W divie mam obrazek img. Chciałabym, żeby się rozciągał na maksymalną szerokość, ale gdy ustawiam img {max-width:100%; } to obrazek jest odsunięty od lewej o te 30px, a po prawej wychodzi poza div. Wiecie jak rozwiązać ten problem?
kreatiff
Rozwiązań jest kilka:
1. Dajesz obrazek jako tło diva i tam je rozciągasz.
2. Dajesz obrazkowi negatywny margines w lewo by zniwelować padding.
3. Nie dajesz dopełnienia dla tego diva, tylko dla elementów, które w tym divie będa się znajdować, ale innych niż ten obrazek.
To tak na szybko.
trueblue
A co właściwie jest problemem, to że jest odsunięty z lewej, czy to, że z prawej wychodzi poza div?
muumiin
Obrazek ma być odsunięty po prawej i po lewej o te 30px (padding) i pomniejszony do tych rozmiarów. Procenty nie działają, bo 100% znaczy, że obrazek będzie wielkości całego diva.

@kreatiff nie za bardzo chcę zmieniać cokolwiek w html-u, bo to działa dla dwóch wersji strony - komputerowej i mobilnej. Jak zmieniam coś w html to muszę przerabiać style dla wersji komputerowej...
trueblue
Pokaż style dla diva i img.
muumiin
  1. .sliderright {
  2. position:relative;
  3. padding:30px;
  4. }
  5. .sliderright img {
  6. margin: auto;
  7. opacity: 0;
  8. max-width: 100%;
  9. height: auto;
  10. visibility: invisible;
  11. display:none;
  12. z-index:-1;
  13. }
  14. .sliderright input:checked ~ img {
  15. display: block;
  16. z-index:1;
  17. visibility:visible;
  18. opacity: 1;
  19.  
  20. }
trueblue
http://jsfiddle.net/72zgncj8/1/
To na pewno całe style? Struktura html jest taka sama?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.