Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][MySQL][PHP] Alternatywa dla JSON przy Geolokacji GoogleMaps
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
d0m1n1k_
Witam,
chciałbym dowiedzieć się czy istnieją jakieś alternatywy dla pozyskiwania lat/lng z Google Maps bez JSON.
Wszystko działało pięknie (pobieranie z google maps lat/lng i wyświetlanie mapy na stronie) do chwili przejścia na serwer docelowy.

Teraz nic się nie wyświetla i nie wiem, jak się do tego zabrać.
Zastanawiam się nad XML, ale poszukiwania tutoriali o dziwo spaliły na panewce...
Z resztą nie wiem, czy szanowne OVH nie blokuje i tego.

Szukam czegoś lekkiego, łatwego do implementacji i niezawodnego :-)

Z góry dziękuję za pomoc.
Turson
Na jakiej podstawie stwierdziles ze json jest zablokowany?
d0m1n1k_
Na następującej podstawie:
1. Na localhost działa prawidłowo.
2. Na OVH nie działa.
3. Po pokazaniu kodu strony w miejscach gdzie powinna widnieć zmiena lat i lng są puste pola.

Dla pewności, każda zmienna która była wprowadzana lub pobierana z MySQL jest wyświetlana tuż pod jej wywołaniem - pobieranie jest prawidłowe.
JSON powinien zebrać dane lat/lng z pliku wynikowego ale tego nie robi.

Sprawdzałem jeszcze kilka razy i za każdym razem wychodziło mi:
Cytat
Array ( [error_message] => You have exceeded your daily request quota for this API. [results] => Array ( ) [status] => OVER_QUERY_LIMIT )

Z tego co pamiętam to limit noncommercial-use to 2500 / day
Ja, najwięcej co użyłem to może 50x.
johny_s
Masz dedyka czy dzielony z kimś? weź pod uwagę, że inne serwisy też z tego mogą korzystać
d0m1n1k_
Współdzielony niestety :-(((
Ale to nie fair ;-) ;-(
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.