redos
30.11.2014, 19:29:17
Witam,
mam na stronie formularz - po wpisaniu numeru i zaakceptowaniu przyciskiem otwiera się div z pobranymi danymi z bazy. Do tej pory działa bezproblemowo.
Wtedy chcę za pomocą onclick umieścić podane dane w formularzu na głównej stronie (na której wyświetlono div) i dalej zamknąć tego div:
onClick=\"wpisz('$zm1','$zm2', '$zm3'); document.getElementById('divdopobrania').style.display='none';return false;\">
Tutaj funkcja w pliku php:
function wpisz (var1, var2, var3) {
document.formularz.pole1.value = var1
document.formularz.pole2.value = var2
document.formularz.pole3.value = var3
document.formularz.pole4.value = var1
document.formularz.pole5.value = var2
document.formularz.pole6.value = var3
}
Na 99% komputerów działa - tzn. umieszcza te dane w 6 polach formularz i zamyka div, na pozostałych nie działa funkcja 'wpisz' - dopiero po jej usunięciu bezproblemowo się zamyka okno. W czym może być problem?
nospor
1.12.2014, 08:37:39
1) Ty nie patrz na komputery tylko na przeglądarki... te 1% to jaka przeglądarka?
2) Jak dla mnie to w Twoim kodzie brakuje średnikow.
redos
1.12.2014, 17:59:57
1) Wszystkie komputery operują na najnowszym Firefox
2) Dodałem te średniki i niestety nadal nic
nospor
2.12.2014, 07:41:05
To pokaz kod po zmianach, bo czort wie gdzie ty te sredniki dodales
redos
2.12.2014, 10:34:34
document.formularz.pole1.value = var1;
document.formularz.pole2.value = var2;
document.formularz.pole3.value = var3;
document.formularz.pole4.value = var1;
document.formularz.pole5.value = var2;
document.formularz.pole6.value = var3;
}
I nadal na prawie wszystkich komputerach spokojnie ładuje zmienne pobrane w otwartym div i zamyka je, natomiast na kilku nie robi się nic (problem musi być z tą funkcją na 100%) - ani nie pobiera danych, ani nie zamyka okna (padła więc ta 1 funkcja i przerwało dalej wykonywanie?).
Ewentualnie:
1. Gdy mam pobrane dane z bazki w div to jest jakiś inny sposób, by automatycznie wrzucić je zaraz po załadowaniu się div, bez konieczności wywoływania zdarzenia dopiero po onclick?
document.getElementsByName('pole1')[0].value = var1;
document.getElementsByName('pole2')[0].value = var2;
document.getElementsByName('pole3')[0].value = var3;
}
pole1,pole2,pole3 - to warosci atrybutów name
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.