Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS][JavaScript] Animacje przy przewijaniu strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
bahh
Witam,

ostatnio widzę sporo stron działających na animate.css tak, że po załadowaniu strony wybrana treść wychodzi z lewej strony ekranu i ustawia się na swoim miejscu. Podobnie przy przewijaniu strony, na odpowiedniej wysokości wychodzi odpowiednia animacja.

Jak uzyskać taki efekt?

Mam na myśli że z animate.css: http://daneden.github.io/animate.css/ wybieram bounceInLeft i chcę by div o id "content" po załadowaniu strony ładnie wskoczył na swoje miejsce na środku ekranu. Ma ktoś uniwersalną metodę, którą łatwo można użyć?
ghastblood
ja bym to zrobił tak jquery $( document ).ready() i wywołujesz css z animacją dla konkretnego diva
bahh
no ok, jednakże div jest normalnie ułożony, zatem styl polegałby na tym, że za pomoca jquery z display:none robi się display:block + ustawienie klasy danej animacji?

chyba że po prostu manipuluje się momentem animacji? tzn startuje ona przy zaladowaniu sie strony - wie dokładnie jaki styl nadać by taki efekt uzyskać?
ghastblood
nie znam kodu tego arkusza ale widzę do przykładzie że kliknięcie w przycisk nadaje dla diva class="nazwa animacji" więc wystarczy że określisz układ diva po nadrzędnym divie lub po id a potem przez js po załadowaniu storony wywołujesz zmiane klasy dla tego diva i po skończeniu dajesz remove css i zostaje normalnie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.