Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: POMOCY - mysql_fetch_array()
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
nexis
Co w tym kodzie jest źle? Połączenie z bazą danych jest oczywiście nawiązane. Skrypt reaguje tak jedynie na niektórych serwerach. Jak to poprawić? Proszę o szybką pomoc.
  1. <?php
  2.  
  3. $query=&#092;"SELECT * FROM download_cat ORDER BY name\";
  4. $doit=mysql_query($query);
  5. while ($result=mysql_fetch_array($doit)) {
  6. echo&#092;"<a href=\"admin.php?mod=cat_edit&id=$result[0]\">$result[1]</a><br>\";
  7. }
  8.  
  9. ?>

Sewer odpowiada następująco:

Kod
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/nexis/public_html/dayv/download/admin.php on line 42
scanner
A może jakies błędy czy coś?

Update:
  1. <?php
  2. $doit=mysql_query($query) or die( mysql_error() );
  3. ?>
nexis
Już opisałem błąd.

Kod
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/nexis/public_html/dayv/download/admin.php on line 42
kszychu
Ja tu mysql_connect() nie widzę...
nexis
Napisałem przecież, że połączenie jest nawiązane pomyślnie. Gdyby nie było to zupełnie inny błąd by wyskoczył. Proszę uważniej czytać to co napisałem. Ma ktoś więc jakiś pomysł na rozwiązanie?

ZWRACAM HONOR! Mała nieuwaga z mojej strony. Nie wybrałem odpowiedniej bazy danych. Temat można zamknąć.
kszychu
To raczej nie to, ale tam w echo to masz niepoprawnie wyświetlane tablice. POlecam albo doklejać albo brać je w {}.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.