Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne] Jaki kraj odwiedzającego
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
d.stp
Jak najlepiej i najprościej sprawdzić kraj odwiedzającego stronę? Czytałem w google ale to są jakieś 5-8 letnie skrypty, a nic nowego nie znalazłem.
strife
Coś źle szukałeś, poszukaj pod hasłem: detect geo ip php
d.stp
Tak patrzę i wszystko co znalazłem pod tym hasłem wymaga instalacji jakiś bibliotek. Nie ma czegoś prostszego w stylu HTTP_ACCEPT_LANGUAGE ? Bo użyłem tego, ale niektórzy użytkownicy i tak mają problem bo połowie z nich wyskakuje język inny... i w ogóle to nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale ten HTTP_ACCEPT_LANGUAGE pokazuje domyślny język usera? tylko czego przeglądarki/systemu?
strife
Cytat(d.stp @ 22.01.2015, 12:19:32 ) *
Tak patrzę i wszystko co znalazłem pod tym hasłem wymaga instalacji jakiś bibliotek. Nie ma czegoś prostszego w stylu HTTP_ACCEPT_LANGUAGE ? Bo użyłem tego, ale niektórzy użytkownicy i tak mają problem bo połowie z nich wyskakuje język inny... i w ogóle to nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale ten HTTP_ACCEPT_LANGUAGE pokazuje domyślny język usera? tylko czego przeglądarki/systemu?

Nie musisz instalować dodatkowych bibliotek (rozumiem przez to instalację modułow do apache'a itp).
Jest coś takiego jak MaxGeoIP to wymaga dostępu do bazy, gdzie można zgeolokalizować, z jakiego kraju pochodzi dany user.

https://github.com/maxmind/GeoIP2-php

Zobacz.
Pyton_000
Temat: ip > country > city
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.