<?php include 'config.php'; db_connect(); // sprawdzamy czy user nie jest przypadkiem zalogowany if(!$_SESSION['logged']) { // jeśli zostanie naciśnięty przycisk "Zaloguj" // filtrujemy dane... $_POST['name'] = clear($_POST['name']); $_POST['password'] = clear($_POST['password']); // i kodujemy hasło $_POST['password'] = codepass($_POST['password']); // sprawdzamy prostym zapytaniem sql czy podane dane są prawidłowe $result = mysql_query("SELECT `user_id` FROM `users` WHERE `user_name` = '{$_POST['name']}' AND `user_password` = '{$_POST['password']}' LIMIT 1"); // jeśli tak to ustawiamy sesje "logged" na true oraz do sesji "user_id" wstawiamy id usera $_SESSION['logged'] = true; $_SESSION['user_id'] = $row['user_id']; } else { } } } db_close(); ?>
w 2 pliku mam kod
echo' <form method="post" action="login.php"> Login: <input type="text" value="" name="name"> Hasło: <input type="password" value="" name="password"> <input type="submit" value="Zaloguj"> ';
jeżeli nie podano danych skrypt ma wyświetlić komunikat i to robi problem jest w tym że wyświetla nowe okno ja potrzebuje żeby skrypt wyświetlił pod oknem logowania komunikat. Czyli moje pytanie jest następujące jak wyświetlić komunikat w konkretnym miejscu na stronie a nie w nowym oknie??