Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Projekty na Kickstarter.com
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
sweter
Cześć!

Oglądam sobie projekty na Kickstarterze i pomyślałem sobie, że to ciekawy i łatwy sposób zebrania pieniędzy na projekt, o ile tylko projekt jest faktycznie przełomowy.

W formularzu tworzenia nowego projektu jest informacja, że
Cytat
Project creation is currently open to creators in the United States, the United Kingdom, Canada, Australia, New Zealand, the Netherlands, Sweden, Denmark, Norway, and Ireland

Chodzi o to, że pieniądze mogą zbierać wyłącznie firmy zarejestrowane we wskazanych krajach? O to dokładnie chodzi?
tzm
Cytat(sweter @ 26.01.2015, 23:45:14 ) *
Cześć!

Oglądam sobie projekty na Kickstarterze i pomyślałem sobie, że to ciekawy i łatwy sposób zebrania pieniędzy na projekt, o ile tylko projekt jest faktycznie przełomowy.

W formularzu tworzenia nowego projektu jest informacja, że

Chodzi o to, że pieniądze mogą zbierać wyłącznie firmy zarejestrowane we wskazanych krajach? O to dokładnie chodzi?

Z tego co sie orientuje to tak wlasnie jest.. ale wspierac moze kazdy. Monopol na rodzime projekty porobili zalozyciele i inwestorzy pierwsi serwisu jak mniemam.
Ale wiem tez ze da sie to obejsc..
presta
Da się obejść ale czy gra jest warta świeczki ?
Najlepiej nawiązać samemu współpracę z kimś z zewnątrz... .
tzm
Najlepszy dowod ze warto:

https://www.google.pl/webhp?sourceid=chrome...nu+polifazowego

Od kilku lat pieprza o tym na wszystkich startupwych konferencjach jakich bylem mamiac ludzi rewolucja w procesie regeneracji ciala, i wiesz co? nie widzialem nawet prototypu tylko jakas makiete urzadzenia ktore tak na prawde nie wiadomo czy dziala.
Opanowali sztuke marketingu do tego stopnia ze szarpneli pewnie kilka baniek od naiwnych ludzi i tyle. Jakbys sobie wymyslil gwiazde smierci na kickstartera i dobrze sprzedal plan budowy to znalazlbys hajs na to... a potem wiadomo. Dlatego podchodze z wielkim dystansem do tego niestety, wole spolecznosci crowdfunding bo tam Cie normalnie inwestor rozliczy jak go wypieprzysz w dupe. Podpisujesz umowe na okreslony czas i masz sie z niej wywiazac jak w pracy, a tutaj? feel free.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.