Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][HTML]wykrywanie przegladarki
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
jaca121212
Potrzebuje pomocy a zarazem linku gdzie mógłbym zrobić coś takiego jak:
jeśli jakiś użytkownik wejdzie z przeglądarki Internet Explorer to żeby pokazała się strona np error.html a jeśli wejdzie z innej przeglądarki to żeby otworzyła się strona index.html wql jest coś takiego możliwe
jaca121212
dzięki a mógłby mi ktoś napisać taki prosty kod który by przekierował na inna stronę lub wywołał stronę przypisaną do przeglądarki nie jestem dobry z js i dlatego tutaj piszę
patry6123
if(zmienna_z_przegladarka == 'interner explrer'){
window.location.href = "podstrona1.html";
}
elseif(zmienna_z_przegladarka == 'chrome'){
window.location.href = "podstrona2.html";
}
else window.location.href = "podstrona3.html";
jaca121212
Cytat(patry6123 @ 4.02.2015, 20:40:50 ) *
if(zmienna_z_przegladarka == 'interner explrer'){
window.location.href = "podstrona1.html";
}
elseif(zmienna_z_przegladarka == 'chrome'){
window.location.href = "podstrona2.html";
}
else window.location.href = "podstrona3.html";

Nie działa kod
patry6123
Ja Ci podałem tylko przykład jak to należy zrobić, teraz sam musisz to sobie przerobić na swoje potrzeby.
jaca121212
tylko wyżej napisałem że nie umiem js i dlatego napisałem tutaj na tym formum z prośbą o napisanie takiego skryptu
Pyton_000
Trzeba było napisać od razu że chcesz gotowca a nie pomocy. Dostałeś pomoc i link...
Jarma
Cytat(jaca121212 @ 4.02.2015, 20:35:52 ) *
dzięki a mógłby mi ktoś napisać taki prosty kod który by przekierował na inna stronę lub wywołał stronę przypisaną do przeglądarki nie jestem dobry z js i dlatego tutaj piszę

Cytat(jaca121212 @ 5.02.2015, 12:28:43 ) *
tylko wyżej napisałem że nie umiem js i dlatego napisałem tutaj na tym formum z prośbą o napisanie takiego skryptu

to która opcja wreszcie ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.