<?php function lacz_bd() { $db = new mysqli('localhost', 'root', 'mojehaslo', 'mojabaza'); //todziala if (! $db) return false; $db->autocommit(TRUE); return $db; } //połaczenie z bazą $db = lacz_bd(); //zapytanie sql do bazy określające jakie dane mają zostać pobrane $zapytanie = "select name, level, experience from players ORDER BY experience DESC"; //pobranie wyniku zapytania $wynik = $db->query($zapytanie); //obliczanie ilości rekordów $ile_znalezionych = $wynik->num_rows; //rozpoczynamy budowanie tabeli dla naszych danych //pętla po rekordach z bazy for ($i=0; $i <$ile_znalezionych; $i++) { $wiersz = $wynik->fetch_assoc(); } ?>
Mój .css
.content { text-align: center; background-image: url(../img/scroll.gif); white-space: pre-line; font-size: 1.0em; padding: 30px; } #highscores { width: 600px; border: 1px solid black; border-collapse: collapse; }
[b][b]Chciałbym jeszcze by u góry tabelki nad "Rook Sample" znajdował się napis: "Nick"
Nad "1" znajdowało się "Poziom"
Nad "666" znajdowało się "Experience"
Dodatkowo chciałbym, żeby tabelka była na środku strony, lecz nie wiem jak to uzyskać *zastrzelcie mnie*