Bawię się teraz paginacją i mam taki kodzik:
<?php include('main.php'); $query_count = mysqli_query($uchwyt, "SELECT COUNT(id) FROM pagination"); $count_result = mysqli_fetch_array($query_count); $count = $count_result[0]; $on_site = 7; if(!isset($_GET['page']) || $_GET['page'] > $pages || $_GET['page'] <= 0 || !is_numeric($_GET['page'])) { } else { $page = $_GET['page']; } $limit = ($page - 1) * $on_site; $query_data = "SELECT * FROM pagination LIMIT $limit, $on_site"; $query_data = mysqli_query($uchwyt, $query_data); while($result_data = mysqli_fetch_array($query_data)) { } for($i=1;$i<=$pages;$i++) { if($i == $page) { } else { } } ?>
Udało mi się samemu ze wskazówkami do tego dojść i w efekcji dostaję paginację:
88
99
111
222
333
444
555 (jakieś liczby z bazy)
[1] 2 [3] [4] (dla strony drugiej)
Jak może część z was się domyśliła na tym nie zamierzam poprzestać i zrobić żeby dla np strony pierwszej pojawiało się po wszystkich linkach do numerów stron DO OSTATNIEJ a dla ostatniej DO PIERWSZEJ itp

Poradziłem sobie ale wydaję mi się że można to zrobić dużo prościej

<?php include('main.php'); $query_count = mysqli_query($uchwyt, "SELECT COUNT(id) FROM pagination"); $count_result = mysqli_fetch_array($query_count); $count = $count_result[0]; $on_site = 5; if(!isset($_GET['page']) || $_GET['page'] > $pages || $_GET['page'] <= 0 || !is_numeric($_GET['page'])) { } else { $page = $_GET['page']; } $limit = ($page - 1) * $on_site; $query_data = "SELECT * FROM pagination LIMIT $limit, $on_site"; $query_data = mysqli_query($uchwyt, $query_data); while($result_data = mysqli_fetch_array($query_data)) { } if($count > 1) { if($page == 1) { for($i=1;$i<=$pages;$i++) { if($i == $page) { } else { } } } elseif($page == $pages) { for($i=1;$i<=$pages;$i++) { if($i == $page) { } else { } } } else { for($i=1;$i<=$pages;$i++) { if($i == $page) { } else { } } } } else { } ?>