Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP]Odstępy w tekście
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
amatorekk
Witam
Mam trochę nietypowe pytanie i nie bardzo wiem w, którym dziale je zadać. Chodzi o tworzenie stron na Wordpressie, robiąc odstępy między wierszami normalnie używam przycisku enter:) Ale gdy chce zrobić większy odstęp to kilkukrotne naciśnięcie enter bądź wstawienie <p> nie daje żadnego efektu i tekst wraca do góry. Na przykład http://www.smedyczny.pl/green-coffee-plus-...e-zielona-kawa/ (jeżeli nie można na forum publikować linków to przepraszam i niech moderator usunie) Między tytułem a tekstem odstęp został zrobiony po przez wstawienie 4x czegoś takiego <p>&nbsp;</p> W jaki inny sposób uzyskać efekt większego odstępu?

PS. Wiem że pytanie jest dość dziwne i może lamerskie ale nie mam pojęcia jak znaleźć odpowiedz i gdzie w ogóle szukać.
kujol
Nie wiem, czy dobrze Cię zrozumiałem wink.gif

1. <?Php
  2.  
  3. function funkcja($tekst){
  4. $tekst = nl2br($tekst);
  5. return $tekst;
  6. }
  7.  
  8. $string = "Pierwsza linia
  9. Druga linia
  10.  
  11. Czwarta linia
  12.  
  13.  
  14.  
  15. Ósma linia";
  16.  
  17. echo funkcja($string);
  18.  
  19. ?>
SpiritCode
To jest jedna opcja ale wtedy wygląda to tak

Kod
Pierwsza linia<br>
Druga linia<br>
<br>
Czwarta linia<br>
<br>
<br>
<br>
Ósma linia

Niektórych to razi. Możesz za pomocą regexpa zamienić "\n" na coś innego np. jak w przykładzie na "<p>&nbsp;</p>"
wolguy
jeśli jest możliwość wstawiania htmla, to wpisz np. tak: <p style="height:100px;">&nbsp;</p>, gdzie "100px" jest do regulacji
amatorekk
Dziękuje wolguy wstawienie <p style="height:100px;">&nbsp;</p> rozwiązuje sprawę. Dodam że wstawienie kilkakrotnie znacznika <br> powoduje przesunięcie tylko o jedną linijkę, czyli jakby był brany pod uwagę tylko jeden br.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.