Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Kohana][MySQL] ON DUPLICATE KEY UPDATE
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
L0k0
Witam

Mam dziwną przypadłość. Robię sobie:

1. $query = db::query(DATABASE::INSERT, "INSERT INTO uprawnienia.pro_pra (id_pracownika, id_programu, uprawnienia, data_dodania, uwagi, aktywny) VALUES (6, 3, 4, '2015-03-18 07:53:40',' ', 1) ON DUPLICATE KEY UPDATE uprawnienia = 3");

Celowo zmienne są wpisane 'na sztywno', żeby wyeliminować problem z wstawianiem zmiennych.

Jeśli wykonam to zapytanie w Workbenchu to wszystko jest OK. Działa, dodaje/update'uje.

W kodzie jednak mam błąd:

Kod
object(Database_Query)#22 (7) { ["_type":protected]=> int(2) ["_force_execute":protected]=> bool(false) ["_lifetime":protected]=> NULL ["_sql":protected]=> string(190) "INSERT INTO uprawnienia.pro_pra (id_pracownika, id_programu, uprawnienia, data_dodania, uwagi, aktywny) VALUES (6, 3, 4, '2015-03-18 07:53:40',' ', 1) ON DUPLICATE KEY UPDATE uprawnienia = 3" ["_parameters":protected]=> array(0) { } ["_as_object":protected]=> bool(false) ["_object_params":protected]=> array(0) { } }

Nie wiem co jest nie tak... Z czego wynika ten błąd?

Pozdrawiam!

ODPOWIEDŹ

Na końcu zapytania zabrakło ->execute();
Pyton_000
Ten "błąd" nic nie mówi...
Dostałeś w query obiekt Database_Query i tyle.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.