natrafilem na okropny problem, z którym za nic nie mogę sobie poradzić

Skrypt napisałem na podstawie (właściwie to skopiowałem i zmieniłem na swoje) przykładowych plików do książki "php od podstaw". Oryginalny skrypt działał bez zarzutu, mój do pewnego momentu także - jednak gdy go skończyłem okazało się że działa niepoprawnie... Oto skrypt:
plik "liczby.php" po wykonaniu tej funkcji wygląda tak:
<? function liczby($dzial) { include(\"liczby.php\"); if($dzial==\"glowna\") { $glowna++; } if($dzial==\"strony\") { $strony++; } if($dzial==\"galeria\") { $galeria++; } if($dzial==\"linki\") { $linki++; } if($dzial==\"restricted\") { $restricted++; } if($dzial==\"ksiega\") { $ksiega++; } if($dzial==\"subskrypcja\") { $subskrypcja++; } if($dzial==\"kontakt\") { $kontakt++; } $msg=\"<?n\"; $msg.=\"$glowna=\"$glowna\";n\"; $msg.=\"$strony=\"$strony\";n\"; $msg.=\"$galeria=\"$galeria\";n\"; $msg.=\"$linki=\"$linki\";n\"; $msg.=\"$restricted=\"$restricted\";n\"; $msg.=\"$ksiega=\"$ksiega\";n\"; $msg.=\"$subskrypcja=\"$subskrypcja\";n\"; $msg.=\"$kontakt=\"$kontakt\";n\"; $msg.=\"?>\"; $op = fopen(\"liczby.php\", \"r+\"); fwrite($op, $msg); fclose($op); } //treść działu 'glowna' liczby(\"glowna\"); // uruchomienie funkcji dla \"glowna\" aby dodać +1 do $glowna ?>
<? $glowna=\"46\"; $strony=\"3\"; $galeria=\"2\"; $linki=\"0\"; $restricted=\"0\"; $ksiega=\"3\"; $subskrypcja=\"3\"; $kontakt=\"7\"; ?>=\"6\"; // o to właśnie mi chodzi... ?> // i to także
Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje. Po usunięciu tych zbędnych znaków i wejściu na stronę, zostają dodane zapewne od razu, przy pierwszym wyświetleniu, gdyż po kliknięciu w jakiś link pojawia się ="6" ?>w treści każdego działu...
Jak temu zaradzić...?