Na wstępnie wspomnę, że dopiero zaczynam swoją przygodę z PHP. Tworzę sobie stronkę w której chciałbym wykorzystać formularz kontaktowy. I pojawił się problem, ponieważ niby mi działa jednak na moją skrzynkę pocztową nic nie przychodzi.
Gdy uzupenie dane i klikne wyślij to otwiera się okienko z alertem "ok udalo sie", ale później nic na skrzynce nie mam. Gdzie tkwi mój błąd. Mam jeszcze prośbę o wyjaśnienie co zrobić żeby po wysłaniu emaila wracał na stronę w której jest formularz kontaktowy. Po wciśnięciu wyślij przerzuca mnie do widoku http://www.przykladowaNazwaMojejDomeny.pl/php/form.php który jest białby a chciałbym żeby po wykonaniu wysyłania widok był taki jak przed wciśnięciem przycisku wyślij czyli np. http://www.przykladowaNazwaMojejDomeny.pl.
Stronę mam friko.pl (premium czyli z obsługą php)
<?php if ($_POST["submit"]) { $name = $_POST['Temat']; $email = $_POST['TwojEmail']; $message = $_POST['TrescEmail']; $from = 'Test'; $to = 'gk19@poczta.fm'; $subject = $_POST['Temat']; $body = "From: $name\n E-Mail: $email\n Message:\n $message"; { $result='<div class="alert alert-success">E-mail został wysłany. Dziękujemy</div>'; $message = "ok udalo sie"; } else { $result='<div class="alert alert-danger">Wystąpił błąd podczas wysyłania wiadomości. Prosimy o kontakt telefoniczny lub spróbować wysłać wiadomość jeszcze raz</div>'; } } ?>
<form method="post" action="php/form.php"> <div class="form-group"> <div class="controls"> <input type="text" id="Temat" name="Temat" class="form-control" placeholder="Temat" required> </div> </div> <div class="form-group"> <div class="controls"> <input id="TwojEmail" name="TwojEmail" class="form-control" type="email" placeholder="Twój e-mail"> </div> </div> <div class="form-group"> <div class="controls"> <input id="TwojTelefon" name="TwojTelefon" class="form-control" type=" tel" placeholder="Numer telefonu" required> </div> </div> <div class="form-group"> <div class="controls"> </div> </div> <div class="form-group"> <div class="controls text-center"> <input id="submit" name="submit" type="submit" value="Wyślij" class="btn btn-primary"> </div> </div> </form>
Z góry dziękuje wszystkim za pomoc .