ktoś może spotkał się z problemem ilości kombinacji produktów w presta? Sklepik przyjemny, ale tworzy fizycznie w bazie, produkty dla każdej kombinacji, czyli przy prostym sklepie z 10 rozmiarami i w 50 kolorach, tworzy 500 produktów...
Jako, że mam kolory, które nie mają wpływu na cenę, a jest ich 100, staram się napisać jakiś prosty moduł, który taką paletę mi wstawi. Teraz pytanie do Was: Czy orientujecie się, jak dokładnie przebiega zapis/odczyt produktu w kolejnych krokach składania zamówienia, od koszyka, po fakturę? Chodzi o to, na co warto zwrócić uwagę, gdzie pobierać, gdzie zapisywać te informacje, aby wszędzie ten kolor był widoczny (koszyk, zamówienie, faktura).
Z tego co widzę, to sporo tabel ma informacje odnośnie produktu, zaczynając od ps_cart, ps_orders, ps_order_details, więc chyba najlepszym wyjściem jest stworzenie własnej tabeli na "zamówiony" kolor i nadpisanie kontrolera/klasy odpowiedzialnej za wyświetlanie koszyka itp.
Będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki, może ktoś robił coś podobnego. Ja, jak na razie obrałem taktykę, że stworzyłem grupę atrybutów z której będę korzystał, w moim module pobieram ją i mam zamiar to wyświetlić w miejscu atrybutów, następnie zapis, ale jak, gdzie kiedy, to jeszcze do przemyśleń.
Nie piszcie mi, że są moduły do tego, bo tak, to pewnie mi na forum prestashop odpiszą