Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Funckja "mailto" w bazach danych
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych
aas92
Witajcie mam stronę napisaną w php gdzie strona pobiera WSZYSTKIE dane z bany danych (PhpMyAdmin). Adres e-mail jest wpisany w bazę danych i jak zrobić żeby po kliknięciu na adres e-mail przenosiło do programu pocztowego. W html była tu funkcja "mailto". A jak mam to zrobić w bazie danych? Typ tego w pisu w tabeli to varchar(100) natomiast pole funkcja jest puste.
mmmmmmm
nie da się
aas92
Jakoś się musi dać. To jest kawałek kodu:
<span class="box_zawartosc"><?php echo $wynik2[ADRES_EMAIL]; ?></span>
mstraczkowski
  1. <span class="box_zawartosc">
  2. <a href="mailto:<?php echo $wynik2[ADRES_EMAIL]; ?>"><?php echo $wynik2[ADRES_EMAIL]; ?></a>
  3. </span>
?
Pyton_000
Autorze, powinieneś dostać nagrodę złotego fallusa za wyczerpujący i jasny opis swojego problemu.
aas92
Pyton wybacz próbowałem jak najlepiej to opisać. A co do tego to dzięki. Ja próbowałem w taki sposób:
<span class="box_zawartosc" href="mailto:"><?php echo $wynik2[ADRES_EMAIL]; ?></span>
markonix
Składnia HTML się kłania i ogólnie jakaś szczątkowa wyobraźnia - ten dwukropek jak byk sygnalizuje konieczność wpisania jakiegoś "argumentu".
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.