Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][JavaScript][PHP]Wyświetlanie z diva w php
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Prezeslbn
Witam posiadam plik, w którym znajduje się js do wyświetlenia wyboru z listy. Po wybraniu wyświetla się w divie napis przypisany do wybranego elementu. I teraz ten napis który się wyświetli w div musze wyświetlić w PHP. Jeśli coś nie tak to postaram się wytłumaczyć dokładniej. Pozdrawiam
Prezeslbn
Nie o to mi chodzi :/ Mam js który wyświetla w div i ten tekst z div muszę pobrać niżej do php
fate
O to. Musisz go(zawartość) pobrać za pomoca JS (kolejny skrypt) i wyslac do PHP w linkach wyzej masz przyklady jak to zrobić

Temat: JavaScriptpobranie do zmiennej zawartosci diva
Prezeslbn
Tylko ja to muszę wyświetlić na bieżąco... Jest jeszcze może opcja aby przez php wyświetlić wybór select? Prosiłbym o to jak wyglądałby js i php do div=id"spot" ponieważ dla mnie to czarna magia :/ . Pozdrawiam

1. <select name="nazwa" onchange="zmien(this)">
  2. <option value="0">1</option>
  3. <option value="1">1</option>
  4. <option value="2">2</option>
  5. <div id="html"></div>

1. function zmien(ob) {
  2. var html = document.getElementById('html');
  3. if(ob.value==1) html.innerHTML = 'kod html dla pierwszej opcji!';
  4. if(ob.value==2) html.innerHTML = 'kod html dla drugiej opcji!';
  5. }

I muszę wyświetlić to co sie pokazuje w <div id="html"></div> w php

hmm
fate
Jak chcesz to tylko wyświetlić to po co w php w JS sobie wyswietlasz na bierzaco
jezeli chcesz to przeslac w formularzu za pomoca php to za pomoca JS zmieniaj value w inputach i wysylaj a tekst pokauzjesz sobie jak do tej pory

Jezeli jednak chcesz wyswietlac na bieżąco w php to musisz uzyc AJAX i najlatwiej bedzie Ci w JQuery ale pewnie tylko wydaje Ci się że to Twój cel a nie tędy droga, co chcesz finalnie osiągnąć?
Prezeslbn
Juz mówię. Mam szablon do wordpress i zrobiłem pole wyboru dwóch opcji, a po wyborze ma mi wstawić to do pola tekstowego... tylko że moje pole tekstowe nie obsługuje js i nie wiem jak mam to zrobić aby wyglądało to tak (wybrana opcja: reszta tekstu), a to już zostanie wysłane do bazy danych w postaci ( wybór: tekst ) i to chce osiągnąć

Pomoże ktoś ? :/ Już 3 dzień to robię :/
fate
Nie widze zadnego pola tekstowego tylko div
Umiesz zrobic zapis do bazy tych $_POST['name']? maja miec value takie jak: kod html dla pierwszej opcji i gotowe, musza miec ten sam name
<option value="1" >1</option>
<option value="2">2</option>
Prezeslbn
WordPress dodaje do bazy danych z pola tekstowego i nie wiem jak i gdzie to on robi dla tego chciałem dodać do tego pola tekstowego.

1. <select class="collapse" name="thread_category" id="thread_category">
  2. <option value="">Proszę wybrać</option>
  3. <option value="1">Spotter</option>
  4. <option value="2">Spotterka</option>
  5. </select>

To jest to co się wybiera

1. <div id="wp-post_content-editor-container" class="wp-editor-container">
  2. <textarea id="post_content" name="post_content" class="html">
  3.  
  4. </div>

A to pole tekstowe
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.