Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pętla odpajająca ciągle skrypt.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
luasx
Witam. Jak zrobić pętle żeby cały czas odpalała skrypt (np. wyskakujące okienko) questionmark.gif Z góry dziękuje za pomoc.
kszychu
A co kolega konkretnie chce osiągnąć?
crash
Ja Ci proponuje:
  1. <?php
  2. echo shell_exec('cat /dev/random');
  3. ?>
luasx
A mmógłby ktoś skompletować to? Tzn. pętla, a w pętli skrypt otwierający plik a.html w nowym oknie. Z góry dziękuje. : guitar.gif
ARJ
skrypt odpalający dużo okienek i zawieszający kompa?!? nieładnie exclamation.gif!
luasx
Ale ja chce to uzyć do celów naukowych, a nie do zawieszania ludziom kompów... Ja nie jestem taki...
crash
To albo napiszesz:
  1. <?php
  2. for($i = 0; $i < 1000; $i++)
  3. {
  4. echo '<a href=\"strona.html\" target=\"_blank\">Kliknij na mnie!</a>';
  5. }
  6. ?>

albo udasz się do działu JavaScript i zapytasz o window.open.
luasx
Co tutaj jest źle?? Bo wyrzuca mi błąd w 4 linijce... sad.gif Bo według mnie to znaczki pomyliłem ' ;

1. <?php
  2. for($i = 0; $i < 1000; $i++)
  3. {
  4. echo '<script TYPE=\"text/javascript\" LANGUAGE=\"JavaScript\">window.open('telnet:a.pl:25');</SCRIPT>;'
  5. }
  6. ?>

Jakbyś poprawnie używał bbcode to sam byś zobaczył. kszychu
crash
Używaj poprawnie BBCode, uciekaj od ' wewnątrz ' za pomocą \ snitch.gif
luasx
To powie mi ktoś co jest grane?? Bo ja już nie wiem... sadsmiley02.gif
Bieniasxyz
Tyle, że te wasze skrypty kiedyś się wykonają:
  1. <?php
  2. for($i = 1; $i >; $i++)
  3. {
  4. echo '<script TYPE=\"text/javascript\" LANGUAGE=\"JavaScript\">window.open('telnet:a.pl:25');</SCRIPT>;'
  5. }
  6. ?>

To będzie wykonywać się do czasu do póki nie zostanie przekroczony limit czasu dla danego skryptu
luasx
To mi sie pojawia: Wiecie o co biega??

Cytat
Parse error: parse error, unexpected '}', expecting ',' or ';' in /home/guest/lucasx/public_html/index.php on line 5
Bieniasxyz
  1. <?php
  2. for($i = 1; $i >; $i++)
  3. {
  4.     echo &#092;"<script TYPE=\"text/javascript\" LANGUAGE=\"JavaScript\">window.open(\"telnet:a.pl:25\");</SCRIPT>\";
  5. }
  6. ?>

Powinno działać
luasx
Już działa... Wielkie dzięki za pomoc. biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.