woocash
29.04.2003, 14:09:44
Z jakich programów korzystacie oryginałów czy piratów? I w jakich proporcjach?
Seth
29.04.2003, 14:28:07
Ja uzywam glownie oryginalow, a reszta to freewery lub triale.
woocash
29.04.2003, 14:30:43
skąd masz tyle kasy?
Jabol
29.04.2003, 14:30:51
A na linuxie nie ma tych problemów

, wszystko Open Source itp. a nawet np. sam Borland wersje dla linuxa (personal) rozdaje za darmo.
Seth
29.04.2003, 19:12:42
Cytat
skąd masz tyle kasy?
Moje oryginalne prgramy to: Windows XP (oem), Office (Word, Excel) pozostale sa w wersji trial, freeware, GNU lub firmowe.
Czasami zamist wydawac kase na gry, ktore predzej czy pozniej sie znudza warto wydac na oryginalny system.
ramze
29.04.2003, 19:41:19
Powiem szczerza, że mam same piraty, ale to tylko w domu, w firmie (jeśli uda mi się takową otworzyć) będę miał same oryginały, ale to bardziej z musu niż chęci.
tak racja ramze w domu a w firmie to dwie rozne rzeczy i jesli ktos mysli ze zakladajac firme moze sobie na piraty pozwolic to sie grubo myli (ta, znam takich co tak mysleli i sie przejechali) ja w domu mam same piraty bo mnie nie stac a chce sie czegos nauczyc przy wspolpracy np. z Dreamweaverem MX - i kto mi taki fundnie oryginalny

? malo takich osoob by sie znalazlo - bardzo malo - dlatego tez do domu piracik
A w firmie tak to jest wymoog ktory czasem moze zabolec
scanner
30.04.2003, 06:42:41
Na system kase zbieram (choć na wakacje myśle postawć *BSD - w końcu okienka też można i rodzina powinna sobie dac radę). Z moich narzędzi: Pain Shop Pro i Dreamweaver MX (trial) Pajączek 4.x (licencja).
Zastanawiam się nad zastapieniem DW jakimś innym edytorkiem. Ale jak na razie lepszego WYSIWYG od DW nie widziałem.
tiaaa dreamweaver to dobry kombajn do robienia stronek, edytowania kodu - fajnie sie poprostu nawet same ramki robi i layout jest o wiele prosciej zrobic niz stukac sam kod i patrzec jak co wyjdzie - narzedzie godne zaisnienia na HD kazdego kto stronki chce sie nauczyc robic lub robi - np. moj kumpel na w pracy jeszcze wersje 4 i mu styka... i jest heppi i robi dobre stronki

nom a ja sie ucze na MX ie i jakos nawet mi cos wychodzi
scanner
30.04.2003, 10:39:30
Wady DW MX:
- rozpieprza wygląd kodu (wcięcia itp.) przy edycji w trybie "Page view".
- potrafi zapomniec o domyślnym kodowaniu
- słaby edytor CSS (brakuje niektórych atrybutów, trzeba pisac z palca)
tak tak to wszystko prawda scanner ale znasz moze cos rownie dobrego jak dw mx ? jesli tak to podaj mi jakis link do opisu programu bo z checia bym zobaczyl cos innego

a to kodowanie - taak to czasem potrafi wqrzyc :/
scanner
30.04.2003, 13:18:38
Szczerze powiedziawszy nie...
Ale za daleko zboczyliśmy z tematu wątku.
mazy
30.04.2003, 16:12:26
na szczęście większość programów do www jest za free

a w gry nie gram (poza quakiem ale to sporadycznie)
ps. nowy pająk ma funkcję formatowania kodu.
kris_
30.04.2003, 16:22:11
Przyznawanie się publicznie na forum że ma się pirackie oprogramowanie to naprawde głupota! Nigy nie wiesz kto oprócz Ciebie takie forum czyta a udowodnienie kto posyłał posta na forum nprawde nie jest niczym nadzwyczajnym.
hmm wiec mowisz ze jestes tak dobry ze wynalazl bys moj ip hmm i moglbym miec przez to nieprzyjemnosci hmm - tak racja przez posiadanie piratow mozna miec nieprzyjemnosci ale mnie to jakos nie rusza hmm i skad wiesz ze ja naprawde mieszkam w gdansku?

- a propos tego ze by ktos mogl udowodnic cos to hmm - robie cyk i mam inny ipek a jesli to nie pomaga to robie nastepny cyk i jestem w innym kraju - bo moge

tsesesesese
kwiateek
1.05.2003, 08:23:59
Ja sie nie bede chwalil co mam czy piraty czy orginale ale za kilkanascie dni przesiadam sie na Open Source bo windowsy sux
Jabol
1.05.2003, 10:08:00
Ale co do tego ip, to wszystkie ip są rejestrowane, a odpowiednie służby mogą zgłosić się do moderatora i poprosić go (kazać mu) o pokazanie ip np. twojego. Tylko czy to forum rejestruje ip:?:
Cytat
Ja sie nie bede chwalil co mam czy piraty czy orginale ale za kilkanascie dni przesiadam sie na Open Source bo windowsy sux
To jest postawa godna naśladowania. Tym bardziej, że nie potrafie podać niczego, czego (z tego co robi programista php) nieda się zrobić w unixach a da w windowsie (no może testowanie obiektów COM). Może natomiast znacznie więcej, ponieważ w unixach można testować zdecydowanie więcej serwerów np. bazodanowych lub pocztowych. Poza tym uważam, że unixy są środowiskiem idealnym do nauki programowania (większość ma defaultowo perle pythony javy (javac) kompilatory c, fortran, assembler, a na dodatek jak ktoś chce korzystać z profesjonalnych narzędzi to pragne zaznaczyć, że np. borland ma narzędzia do pisania w javie c/c++ delphi na unixa, których najmniejsze wersje udostępnia za darmo).
kris_
1.05.2003, 12:23:57
Cytat
hmm wiec mowisz ze jestes tak dobry ze wynalazl bys moj ip
62.233.233.38 - gdzieś w sieci profuturo
problem polega na tym ze tego tsyk nie zrobileś.
Pozdrawiam
Kris
kwiateek
1.05.2003, 12:53:47
62.233.233.38 - Warszawa, Polska (52.25, 21.00)
ehheh no faktycznie panowie przyznaje sie ze nie zrobilem zadnego cyk..... ale mi tera glupio
zalamilem na calego
a swoja droga to jak znalazles moj ipek ?
kwiateek
1.05.2003, 13:09:11
IP mial kris_, ja wykorzystalem Atlas IP do zlokalizowania Ciebie:)
kris_
1.05.2003, 13:11:23
Cytat
a swoja droga to jak znalazles moj ipek ?
Niestety to musi zostać moją słodką tajemnicą ;)
kris_ - niezle jestem pod wrazeniem i jestem bardzo ciekaw tego w jaki sposoob namierzyles ten ipek.
kwiateek - hmm tak 62.233.233.38 - to jest warszawa dodam nawet ze :
address: PRO FUTURO S.A. - wiec to chyba jest siedziba futuro - tak mi pokazuje jeden skrypcik ale to za malo
inetnum: 62.233.233.0 - 62.233.233.255
mozesz poszukac mnie gdzies tutaj
swoja droga jesli juz zaczalem ten off-topic to jestem ciekaw czy jestescie na tyle dobzi zeby namierzyc moja siec w ktorej sie znajduje - nazwa. ale prosze na forum jej nie podawac tylko na priv ok ? jesli wam sie uda
edit: czy wogole da sie az tak daleko zabrnac z php ? jesli chodzi o wychwytywanie ipkow , sieci etc ?
kris_
1.05.2003, 13:54:18
Cytat
swoja droga jesli juz zaczalem ten off-topic to jestem ciekaw czy jestescie na tyle dobzi zeby namierzyc moja siec w ktorej sie znajduje - nazwa. ale prosze na forum jej nie podawac tylko na priv ok
Moge tylko powiedzieć że najtańszy abonament w twojej sieci to 35zl ;)
Nie podam nazwy sieci bo była by to reklama ;P
kwiateek
1.05.2003, 14:47:17
Użytkownicy mają do dyspozycji stałe łącze o przepływności 512 Kbit/s. Abonament wynosi obecnie 35 zł miesięcznie, ale ma zostać zmniejszony do 30 zł. Łącze zostanie zwiększone do 1 Mbit/s po przyłączeniu kolejnych użytkowników. Sieć obecnie liczy 15 użytkowników.
nie skonczmy juz prosze o sieciach jak cos to mozemy nowy temat zalozyc jesli ktos chce - a kwiateek - nie w mojej sieci tyle nie jest userow i nie takie lacze - wiec musisz patrzec na jakas inna
edit: wiec proponuje zamknac temat o sieciach i kontunuowac jesli ktos chce dalej o pirat/legal
Czy jakaś duża firma swftłerowa ścigała by jednostke z pirata?
zastanówcie się
Cytat
zastanówcie się

A malo to bylo takich przypadkow :!:
no dobra poddaję się - może czegoś nie wim

- może jakiś przykład
Nie jedna taka firma dziala przez organ do tego powolany, np. w PL jest to BSA. Oni co prawda robia naloty na firmy, ale policja juz potrafi sie zajac domowymi manufakturami.
W PL sciganie pojedynczego pirata jest raczej nieoplacalne, bo i tak nie bedzie on w stanie poniesc zadnych wiekszych konsekwencji ponad areszt. Ale na 100% byly od tego wyjatki.
Zadzwon do BSA - na bank Ci sie pochwala osiagnieciami.
więc szary internauta może mieć to w dupie
to wszystko jest fajne i nie mamy ni c przeciwko dopuki sami nie napiszemy czegoś za co chcielibyśmy otrzymać kasę
kris_
2.05.2003, 12:47:42
Cytat
więc szary internauta może mieć to w dupie :)
No nie wiem. Mam znajomego który miał sprawe za chackerstwo komputerowe. Policja zrobiła mu nalot na dom i zebrała ze 100 pirackich płytek i wpisała do protokołu aby mieć awaryjne wyjście na wypadek gdyby dowody o chackerstwie były nie wystarczające. Niestety rodzice tego kolesia poskąpili na adwokata i wzieli jakiegos totalnego kretyna który kazal się do wszystkiego przyznać mimo braku poważnych dowodów przestępstwa, ale jestem pewien że gdyby koleś się nie przyznał sprawa ciągneła by się dalej o piractwo.
nom w tym przypadku jesli ktos chce sie zabierac za hakjerstfo to moim skromnym zdaniem powienien on przewidziec to ze moze mu sie nalocik zdarzyc w swojej karierze i odpowiednio swoje miejsce w ktorym hackuje wyczyscic z niepotrzebnych "dowodow" na co innego. ale wiadomo ze kazdy madrzejszy po fakcie.
[fisher]
15.06.2004, 00:04:54
Cytat(mazy @ 2003-05-01 16:01:12)

Jak komus zajdziesz za skore to Cie moze pod......lic -
http://www.bsa.org/poland/report/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.