Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [SF2][SF]Jak po logowaniu wrócić do poprzedniej strony, lub przejść do konkretnej YYY
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
twojastara
Chodzi mi o to, że wychodząc z
(1)koszyka
do (4)podsumowania zamówienia
przez (3)formularz danych osobowych
daję możliwość (2) wybory autoryzacji

No i chciałbym by po zalogowaniu klient został przeniesiony do (3)formularz danych osobowych. Czy bez nadpisywania kontrolerów FOSUser dla logowania i rejestracji da się obejść?
Damonsson
Możesz w configu ustawić stronę na którą zawsze będzie przekierowywać po zalogowaniu, domyślnie zawsze wraca do ostatniej strony na której był user i wystąpiło żądanie logowania.
Jeżeli chcesz przekierowywać do konkretnej strony tylko z konkretnej akcji, musisz nadpisać kontroler logowania, ale to jest kiepski pomysł, rzekłbym, że tragiczny.

Ja bym w kontrolerze tam gdzie masz wybór autoryzacji (2) sprawdzał czy user jest zalogowany, jeżeli tak, to dajesz mu redirect pod (3) zamiast wyświetlać widok i tyle. Oczywiście przy zachowaniu, że po zalogowaniu wracasz usera tam skąd przyszedł.
twojastara
Cytat(Damonsson @ 6.09.2015, 22:55:27 ) *
Ja bym w kontrolerze tam gdzie masz wybór autoryzacji (2) sprawdzał czy user jest zalogowany, jeżeli tak, to dajesz mu redirect pod (3) zamiast wyświetlać widok i tyle. Oczywiście przy zachowaniu, że po zalogowaniu wracasz usera tam skąd przyszedł.

No tak, dzięki.

A dlaczego nadpisywanie kontrolerów fosuser to pomysł tragiczny? (bo w międzyczasie tak to właśnie rozwiązałem.)
Damonsson
Samo nadpisywanie nie jest złe, absolutnie. Chodzi tylko o ten Twój konkretny przypadek i podejście takie bardziej rygorystyczne do sposobu projektowanie aplikacji.

Chcąc nadpisać tylko ten jeden kontroler musisz sobie tworzyć nowego bundla, który rozszerza FOSUser i umieszczasz tam tylko jeden plik, ten właśnie kontroler, wg mnie to kiepskie wyjście. Nadpisywałbym i umieszczałbym tutaj bardziej ogólne i większe zmiany, dotykające całego projektu, a nie jeden if, który będzie tam nadmiarowy wg mnie.

Logiczne dla działania aplikacji będzie to, że wewnątrz tego swojego bundla sklepu w konkretnym kontrolerze, sprawdzasz skąd przyszło logowanie i na tej podstawie przekierowujesz usera.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.