Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Polityka prwatności oraz zgoda na przetwarzanie danych
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
undefinedman
Witam,

mam pytanie odnośnie polityki prywatności i przetwarzania danych osobowych. Otóż pracuje nad oprogramowaniem w modelu SaaS no i kancelaria prawna przygotowała mi całą tą dokumentację, jednak jedna rzecz mi się nie podoba.
Mianowicie rozchodzi się o dwa checkboxy,

* Oświadczam iż zapoznałem sie z Regulaminem
* Wyrazam zgode na przetwarzanie danych osobowych zgodnie z jakimiś artykułami itd

Jeszcze bym zrozumiał ten pierwszy, ale ten drugi przyprawia mnie o mdłości. Jest długi, bez sensu i kogo to obchodzi.
Moją propozycją było umieszczenie pod formularzem tekstu: Klikając przycisk Zarejestruj sie zgadzasz się na wszystko bla bla..
Niestety wg kancelarii polskie prawo wymaga dwóch checkboxów.

Alledrogo ma np jeden checkbox, o zapoznaniu się z regulaminem, więc czemu oni tak mogą mieć?

Siedzi ktoś w temacie?
sazian
pierwsze słyszę o dwóch, standardowo daje się coś w stylu " Oświadczam, że zapoznałem się i akceptuję regulamin oraz wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych", a jak się giodo zacznie czepiać to się tam tylko jakieś ustawy dopisuje.
Oczywiście słowo regulamin musi być linkiem do regulaminu.
W sumie to tylko raz się spotkałem że giodo się do tego przyczepiło ale zgodzili się żeby dać taki tekst jak wyżej i na końcu trzy kropki po kliknięciu na które pojawia się cały tekst
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.