Witam, natknalem sie nie dawno na taki artykul ze mozna stworzyc baze oparta o pliki txt uzywajac skladni sql. Choc jest tego nie wiele na necie to poczytalem mozliwie wszystkie artykuly. Ze strony h**p://txtsql.sourceforge.net/ sciagnalem plik txtSQL 2.2 Final poczytalem opis na h**p://www.cms.rk.edu.pl/article-56.html jednakze mam problem ze stworzeniem takiej bazy. Na systemie operacyjnym Win XP uzywam krasnala jako serwer php i mysql. Chyba jednak cos zle robie gdyz wrzucilem te 3 pliki z txtsql 2.2 final do katalogu gdzie mam inne pliki php. Jak stworzylem plik ktory ma tworzyc baze danych tzn katalog to on nie tworzy. Przeczytalem plik readme tzn jego poczatek, tam jest cos o zmienianiu wartosci w pliku txtSQL.core, tam nie ma include tylko declare i nie wiem czy powinienm cos zmieniac. Mam prosbe do Was bo z tego co widze to nie ktorzy cos juz potrafia w takowej bazie robic. Sam troche uzywam mysql-a i raczej ze skladnia nie bylo by problemow ale pewnie problem tkwi w malym szczegole. Czy moglibyscie mi doradzic co robie zle, tzn moze umiescilem pliki txtsql w zlym miejscu a moze uzywam nie odpowiedniego servera? Na czym Wy to umiesciliscie i co ewentualnie byscie mi doradzili. Jest to moj pierwszy post na tym forum wiec prosze o wyrozumialosc bo troche zielony jestem jesli chodzi o txtsql. Z gory dziekuje za ewentualne odpowiedzi. Pozdrawiam, gujas